[OT] cisteni pripeceneho oleje
Petr Simek
psimek na jcu.cz
Úterý Květen 28 20:58:50 CEST 2024
On Tue, 28 May 2024, Ales Filip wrote:
> Dobrý den,
>
> Měli jsme doma něco podobného. Klasický průmyslový friťák, nádoba
> poteflonovaná, koš z nerezu. Všechno rozebíratelné, nádoba zvlášť, topné
> těleso zvlášť. Všude vrstva napáleného oleje. Nejdřív jsem to zkoušel umýt
> šetrně. To nešlo. Po týdnu namáčení do všeho možného se to nehnulo. Nakonec
> jsem si řekl, že když to nepustí, tak koupím nový. Týden v tom byl nalitý
> téměř nasycený roztok hydroxidu, potom fixinela, čistič na grily, který gril
> umyje bez problémů, nekolik hodin HCL. Nepomohlo NIC. Ten nepečený olej
> nerozpustilo nic z toho. Koupil jsem nový ;-)
Resenim je nepouzivat olej ale sadlo. Sadlo nepolymeruje, jen tmavne.
Ta umela hmota co se casem vytvori/vysrazi z oleje jde dolu jen
mechanickym oskrabanim. A urcite se vytvari i na smazenem jidle
a pak to bastite. Sadlo je zdrave ;-)
> Ales Filip
*------------------------------------------------------------------------*
| Petr Simek APS JU |
| psimek na jcu.cz |
*------------------------------------------------------------------------*
Další informace o konferenci Hw-list