Re: ESP32 domácí automatizace

Martin Vancl tux.martin na gmail.com
Středa Květen 26 10:39:30 CEST 2021


Dobry den,

ja jsem pred par lety (tenkrat jeste na ESP8266) dal ESPeasy a uz jsem
u nej z lenosti zustal.
Vse si naklikate mysi v integrovanem webovem rozhranni.
Ukazka: https://www.letscontrolit.com/wiki/index.php/ESP_Easy_web_interface

st 26. 5. 2021 v 10:32 odesílatel Jan Půhoný <konference na puhy.cz> napsal:
>
> Dobré dopoledne,
>
> Ještě bych potřeboval poradit co použít za systém na ESP32. Jedná se mi o to, že do ESP32 přepisuji z Atmegy 2560 něco jako řízení topení a různých zdrojů tepla a různých hejblátek doma. Do teď to běží na ATMEGA 2560 a mám tam jednoduchý "multitasking" pomocí millis. Jedná se v podstatě jen o čtení teplotních čidel, webserver a pak různé výstupy v podobě SSR relé + vstupy a logika mezi tím. Nic složitého. Na druhou stranu za ty roky to celkem naboptnalo co se kódu týče a ten webserver na té AT2560 je takový dost líný. Navíc tam potřebuji číst http requesty data z komerční meteostanice a na to už to moc není.
>
> Neexistuje nějaký opensource projekt na ESP32, kde by byly vyřešeny základní věci jako webserver + nějaká grafika a hejblátka abych to nemusel psát úplně od začátku. Líbilo by se mi už https a základní struktura a dopsal bych si do toho jen tu vlastní logiku a ovládání vstupů a výstupů.
>
> Je dobrý nápad na to ESP dávat FreeRTOS, nebo to už je překonané a používáte něco lepšího? Případně víte o nějakém open source projektu pro domácí automatizaci pro ESP32?
>
> Ano, googlil jsem, ale serp je zaplaven videi geeků kteří připojí k pár relátkům esp a myslí si co nevymysleli a trochu se v tom ztrácím. Já bych potřeboval něco trochu robusnějšího.
>
> Díky za nápady.
>
> HP
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



-- 
S pozdravem
Ing. Martin Vancl

e-mail:  tux.martin na gmail.com
web:  www.vancl-it.cz


Další informace o konferenci Hw-list