Re: Mechanické upevnění LCD

Michal Grunt michal.grunt na gmail.com
Čtvrtek Leden 28 00:14:16 CET 2021


Tak to asi provedu tak, že ruzně po obvodu lemu displeje budou
sloupky. Namaluji takový různě tvarovaný dekl přes displej, který se
přišroubuje na ty sloupky vně displeje čímž bude displej zafixován a
zárověň na tom deklu budou i montážní otvory pro RPi Zero a tím zabiji
dvě mouchy...

MG

st 27. 1. 2021 v 20:43 odesílatel Michal Grunt <michal.grunt na gmail.com> napsal:
>
> Jak byste řešili mechanické upevnění napr. tohoto displeje v krabičce, když nemá žádné otvory pro fixovani? RPi sice v krabičce bude, ale nebude připojené na pinovou listu. Displej je HDMI a vzhledem k tomu, že chci, aby byla celá konstrukce co nejtenci tak Zero nebude zasunute v te pinové liste, ale bude "lezet" na PCB displeje - pinova lišta z LCD půjde pryc. Napájení displeje pujde externě (na displeji je mimo micro USB i klasicky kolik 2 x 2.54mm) takže to propojene přímo přes pinovou listu být vůbec nemusí (pokud se nebude využívat touch a pokud ano tak se to propoji na těch pár cm dratkama).
>
> https://m.geekbuying.com/item/4-inch-Touch-Screen-TFT-LCD-Designed-for-Raspberry-Pi-RPi-Model-B-B--340088.html
>
> Krabička se bude tisknout tak vzít v úvahu limity 3D tisku.
>
> Predbezne to mám tak, že v krabičce je díra pro tu část displeje kde se zobrazuje obraz a zevnitř krabičky mám kolem PCB displeje lem vysoký jako LCD+PCB (cca 6mm), aby si to sedlo.
>
> Napadají mě tyto moznosti:
> - použít vruty s velkou hlavou a v lemu po obvodu připravit otvory pro tyto šroubky, které budou po zasroubovani z části (sirokou hlavou) drzet displej
> - připravit díry kolem lemu (jako v předchozím pripade, ale nemusely by být v tak těsné blízkosti displeje) a vytisknout si takový obdélník (podle vysky/šířky displeje) a s tím překrýt pár mm hranu a prosroubovat
> - zacvaknou ti - udělat nahoře zuby znamená použít podpery což se mi moc nechce a myslím si, že by to stejně úplně nedolehalo a displej by se tam vrklal (chci to pak publikovat a každá tiskarna tiskne trochu jinak, ruzny materiál má jinou roztaznost atd a to by asi nefungovalo)
>
> Samolepky ruzneho druhu bych použít nechtěl. Možná vzít ohled i na to, aby displej nekřupnul při mírném zhroucení krabičky... Nevím, třeba se tomu prostě zabránit nedá a musí se krabička udělat dostatečně tuhá.
>
> Děkuji
> MG
>


Další informace o konferenci Hw-list