OT: barveni vajicek
Jindrich Fucik
fulda na seznam.cz
Pondělí Duben 5 20:04:06 CEST 2021
Jehlou se myslí to, co používám v dílně, takže je to spíš šídlo než
jehla a propíchnutí je zásadní, jako že spíš rozmíchat.
Dostaneš něco jako smaženici ve skořápce. Je to nehezké a nemá to nic
společného s tím, proč u snídaně jíme vajíčka. Vhodné jen pro zoufalce,
kteří honí výživové limity bez ohledu na vzhled a chuť.
Dne 5.4.2021 v 14:39 Josef Dvoracek napsal(a):
> > vejce propíchnuté jehlou ... prošla žloutkem
>
> Máte to opravdu vyzkoušené? Myšlena je jehla na šití, tj, v podstatě o
> zanedbatelném průměru, nebo nějaká silnější?
>
> Mám experimentálně potvrzeno, že vejce, propíchnuté pouze (!) na úroveň
> bílku vybuchuje přibližně stejně, jako vejce nepropíchnuté. A vzhledem k
> rychlosti expanze jsem neměl dojem, že by milimetrový otvor mohl něco
> změnit, ale nevěděl jsem o Vámi zmiňované nutnosti propíchnutí žloutku..
>
> jd
>
> On 05. 04. 21 9:16, Jindrich Fucik wrote:
>> Na druhou stranu vejce propíchnuté jehlou tak, aby jehla udělala dírku
>> do skořápky a prošla žloutkem, už nebouchne. Ale na talíři není hezké,
>> je takové zamíchané.
>>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
Další informace o konferenci Hw-list