OT: barveni vajicek

Josef Dvoracek josef.dvoracek na gmail.com
Pondělí Duben 5 19:48:38 CEST 2021


no on to, myslim, p. Fucik psal v kontextu mikrovlnkovani.. Vareni je 
jasne..

jd

On 05. 04. 21 14:55, Pavel Hudecek wrote:
>
> Normálně se vždycky propichoval vzduchovej vak, aby vajíčko při běžném 
> vaření ve vodě neprasklo. To funguje. Propichovat někde jinde mi 
> přijde jako blbost:-)
>
> PH
>
> *Od: *Josef Dvoracek <mailto:josef.dvoracek na gmail.com>
>
> > vejce propíchnuté jehlou ... prošla žloutkem
>
> Máte to opravdu vyzkoušené? Myšlena je jehla na šití, tj, v podstatě o
>
> zanedbatelném průměru, nebo nějaká silnější?
>
> Mám experimentálně potvrzeno, že vejce, propíchnuté pouze (!) na úroveň
>
> bílku vybuchuje přibližně stejně, jako vejce nepropíchnuté. A vzhledem k
>
> rychlosti expanze jsem neměl dojem, že by milimetrový otvor mohl něco
>
> změnit, ale nevěděl jsem o Vámi zmiňované nutnosti propíchnutí žloutku..
>
> jd
>
> On 05. 04. 21 9:16, Jindrich Fucik wrote:
>
> > Na druhou stranu vejce propíchnuté jehlou tak, aby jehla udělala dírku
>
> > do skořápky a prošla žloutkem, už nebouchne. Ale na talíři není hezké,
>
> > je takové zamíchané.
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210405/3b8b40a5/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list