OT: barveni vajicek

Jaroslav Buchta jaroslav.buchta na hascomp.cz
Pondělí Duben 5 20:09:21 CEST 2021


Tak to neni asi o co stat, rano prdnu na panev maslo, 2 vejce, sul, 
pepr, majoranku, prikryju poklickou hned potom, co dam do mokka konvicky 
varit kavu. za 2 minuty je kava, pak musim hlidat aby zloutky zustaly 
akorat tekute a do 3 minut mam snidani. Mikrovlnka spi ;-)

Dne 05.04.2021 v 20:04 Jindrich Fucik napsal(a):
> Jehlou se myslí to, co používám v dílně, takže je to spíš šídlo než 
> jehla a propíchnutí je zásadní, jako že spíš rozmíchat.
> Dostaneš něco jako smaženici ve skořápce. Je to nehezké a nemá to nic 
> společného s tím, proč u snídaně jíme vajíčka. Vhodné jen pro 
> zoufalce, kteří honí výživové limity bez ohledu na vzhled a chuť.
>
> Dne 5.4.2021 v 14:39 Josef Dvoracek napsal(a):
>>  > vejce propíchnuté jehlou ... prošla žloutkem
>>
>> Máte to opravdu vyzkoušené? Myšlena je jehla na šití, tj, v podstatě 
>> o zanedbatelném průměru, nebo nějaká silnější?
>>
>> Mám experimentálně potvrzeno, že vejce, propíchnuté pouze (!) na 
>> úroveň bílku vybuchuje přibližně stejně, jako vejce nepropíchnuté. A 
>> vzhledem k rychlosti expanze jsem neměl dojem, že by milimetrový 
>> otvor mohl něco změnit, ale nevěděl jsem o Vámi zmiňované nutnosti 
>> propíchnutí žloutku..
>>
>> jd
>>
>> On 05. 04. 21 9:16, Jindrich Fucik wrote:
>>> Na druhou stranu vejce propíchnuté jehlou tak, aby jehla udělala 
>>> dírku do skořápky a prošla žloutkem, už nebouchne. Ale na talíři 
>>> není hezké, je takové zamíchané.
>>>
>> _______________________________________________
>> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
>> Hw-list na list.hw.cz
>> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list




Další informace o konferenci Hw-list