OT: barveni vajicek

Dodo Racek dodoracek na gmail.com
Pondělí Duben 5 06:28:08 CEST 2021


Aj na panvici sa da dosiahnut iste "napenenie" vajicka (volske oko,
prazenica) a to tak, ze peciete pomaly a prikryte bez miesania. Objemovo aj
3-nasobok.

Vysvetlujem si to tak,  ze ked sa zohrieva "v objeme" tak to viacej peni.
Na panvici to ale trva radovo dlhsie.


Dňa po 5. 4. 2021, 0:21 Josef Dvoracek <josef.dvoracek na gmail.com>
napísal(a):

> Aha, to je nejspíše vysvětlení, proč u vejce (rozmíchaného a
> rozklepnutého) v mikrovlnce dochází k expanzi a napěnění.
>
> jd
>
> On 04. 04. 21 16:28, Dodo Racek wrote:
> > Zltok obsahuje cholesterol a tuky. Tie maju mensiu tepelnu kapacitu a
> > teda sa omnoho rychlejsie zohreju na vyssiu teplotu.
> > Mikrovlny zohrievaju tuky omnoho rychlejsie ako vodu.
> >
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210405/8b4b6397/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list