OT: co s neplaticem?

Zdenek zdej na atlas.cz
Sobota Červenec 25 20:45:59 CEST 2020


Jak je to s tím zmíněním zákazem zablokování? 

U nás se to v práci také používá. Ve spojení s tím, že ve smlouvě je uvedeno, že stroj je do úplného zaplacení majetkem prodávajícího. Pak tedy vlastně prodávající zablokoval svůj stroj a zabránil tak kupujícímu ho používat.

Z.

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Radek Sztwiorok
Sent: Saturday, July 25, 2020 9:23 AM
To: HW-news
Subject: Re: OT: co s neplaticem?

 

No tady je kazda rada draha.

Todle z oblibou dělají velké firmy které si ještě pro jistotu dají do podmínek splatnost 180 dní a těsně před splatností najdou formální problém který zabrání platbě a prodlouží siho.

Zahraniční firmy a některé naše(vesměs s majiteli ze zahraničí) to posledních snad 10let řeší tak že dají do stroje(pokud je tam elektronika) čítač který třeba po měsící nebo po určitém počtu výrobků stroj zastaví. Pokud firma zaplatila tak má heslo kterým stroj odblokuje a nic se neděje pokud nezaplatí tak stroj či zařízení už nerozjede. Pak jim nezbývá než zaplatit nebo nevyrábět. Je to sice v Evropě už zakázané ku..... ale proč byste si do vlastního zařízení něco takového nedal. V tomto případě je i jednoduchá domluva třeba na měsíčních splátkách. Čekat v dnešní době na zaplacení po splatnosti několik měsíců je zbytečný risk a asi i adrenalinový sport. Dneska nevíte kdo zítra tu firmu bude vlastnit a pak už vám naše soudnictví moc nepomůže.

Ale musím vás uklidnit todle je celkem v dnešní době normální průběh. Čím větší firma a větší stavba tím je to horší.

RS

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20200725/0a2bf606/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list