OT Smetana
Petr Labaj
labaj na volny.cz
Sobota Březen 24 16:10:58 CET 2018
A není základní problém už v tom, že těch 12-45% není koncentrace smetany,
ale obsah tuku ve smetaně?
A na viskozitu snad budou mít vliv i jiné složky než jen tuk.
PL
*************************
Dne 24.3.2018 v 15:59 Pavel Hudecek napsal(a):
> Dobrý den všem,
>
> nic se tu neděje, tak zkusím menší OT:
>
> smetany se prodávají v různých koncentracích, běžně od 12 do 45 %. Asi
> nepřekvapí, že 12 je nejřidší a 45 má nejvyšší viskozitu.
>
> Jenže mezi tím to není tak jednoduché: 15 je hustá skoro stejně jako
> 45 a naopak 31 je skoro stejně řídká, jako 12. Ty řídké mívají v
> názvech něco o vaření, husté jsou na šlehání. Ve složení jsem rozdíl
> nenašel, tak nevím.
>
> Na čem dalším tedy závisí viskozita různých smetan?
>
> Poznámka: Tento dotaz vznikl tak, že jsem objevil pochoutky vzniklé
> rozmixováním různých dobrot se smetanou. Např. dnes jsem měl Snickers,
> Tribit a nějakou celozrnnou oplatku, co měl číňan ve slevě a 31 %
> smetanu.
>
> Technická poznámka: Pokud mixér netěsní, je dobré provést napřed
> drcení nasucho a teprve potom přidat smetanu, jinak se dá zasvinit
> celá kuchyň:-)
>
> Díky,
> PH
Další informace o konferenci Hw-list