Re: OT: chemie - čištení kávovaru

Jan Linhart hw na liny.cz
Pondělí Srpen 6 11:45:24 CEST 2018


Nebyla by řešením destilka? Na kávu si vozím měkou vodu z hor.

Takovou, po které uschlé kapky na zrcadle nenajdete. Stačí týden

provozu na takové vodě a postupně zmizí jakékoliv usazeniny.

Poradí si i s vrstvou kamence v rychlovarce. Asi by stačila voda

i z nějakého horského potůčku. Stejně se převaří.


Honza


Dne 06.08.2018 v 11:32 Ales Prochaska, Divesoft napsal(a):
> Kyselina mléčná je jen falešná stopa pro ty, které neodradí už to, že
> chemické složení je uvedené jen pod čísly CAS :-) Někteří výrobci
> používají kyselinu citrónovou, která se dá sehnat snáz a imho je to
> úplně jedno, která z nich se použije (takto na to kašlu už léta a
> kávovary stále fungují). Ředění u obou vychází na nasycený roztok +
> rezerva proti náhodné krystalizaci za chladu.
>
> Aleš Procháska
>
>> Zdravím diskutující,
>> před časem jsem byl okolnostmi donucen vyčistit v práci kávovar ...
>> humus, co si budeme říkat, každopádně jsem trochu pátral po původu toho
>> odvápňovače
>> co prodávají za velmi dlouhé peníze a zjistil jsem, že se jedná o celkem
>> obyčejnou kyselinu mléčnou
>> která se dá koupit v drogerii. Např. tady
>> http://www.fichema.cz/182-kyselina-mlecna
>> otázkou je, jak to správně naředit, prodává se 80% roztok - kolik má ta
>> "magická" lahvička těžko říct.
>> Má s tím někdo zkušenost ?
>> díky
>> Jara
>
>
>
>> _______________________________________________
>> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
>> Hw-list na list.hw.cz
>> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list