domaci pekarna
Vojtěch Bubník
bubnikv na seznam.cz
Pondělí Listopad 26 14:21:56 CET 2012
> Jako uz letitej bezlepkar muzu rict, ze jedina vec u bezlepkoveho peceni v
domaci pekarne dulezita jsou dva hnetace.
To je důležité i u lepkového chleba. Měli jsme v Americe (pravda zadarmo)
pekárnu "na stojato") s jednou metlou a byl docela kumšt, aby nakynul.
Chleba se tam nedal jíst, takže jsme rádi sami pekli a dlouho laborovali. U
pekárny naležato se dvěma metlama je kynutí mnohem jednodušší. Pekárna
nastojato potřebuje pro vykynutí hodně lepku, takže byl problém upéct chléb
s větším podílem žitné či celozrnné mouky. Aspoň v Americe byly chlebové
směsi právě s přídavkem samotného lepku.
Vojta Bubník
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20121126/d4b91d6c/attachment.htm>
Další informace o konferenci Hw-list