Popis programu v diplomce

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Pondělí Květen 9 19:38:10 CEST 2011


Jsou to jen dlouhodobé maturity, třeba jsou nároky na vysokých školách jiné, ale našim maturantům vždy radím a doporučuji, aby dokumentaci pojali nejprve "blokově" (ať už se to týká hardwaru nebo softwaru), a pak se zaměřili detailně na jednu až dvě části, které jim buďto daly nejvíc zabrat nebo je v nich obsaženo nejvíce jejich vlastní invence.

Průměrná dokumentace u nás je tak kolem 50 stran (psaných rozumnou grafickou úpravou, takže na normostrany bych to odhadoval tak na 70 - 80). Z toho tak 20 stran může popisovat tu hrubší blokovější strukturu a zbylých 30 tu detailní část. Samozřejmě jsou i lemplové, kteří dokáží jako maturitu odevzdat 15ti stránkový blábol, ale ty nemá cenu dávat za příklad, a pak jsou takoví, kteří odevzdají až 250ti stránkovou bichli (opravdu vlastní rukou napsanou, žádné Ctrl-C, Ctrl-V), ale takový se najde tak jednou za tři roky, a zpravidla jsou to lidi totálně zahloubaní ve svém světě, se kterými jinak není moc rozumná řeč.

Jakub Šerých

From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Zdeněk Materna
Sent: Monday, May 09, 2011 5:23 PM
To: HW-news
Subject: OT: Popis programu v diplomce

Zdravím,

mám otázku na starší a zkušenější, případně někoho z VUT :-) Jak moc je vhodné popisovat v diplomce vytvořený program, který byl víceméně nejpracnější částí celé práce? Do jakých podrobností jít? Konkrétně jde o návrh HW (hotový kit + deska s vlastní elektronikou) a SW (Linux+můj program) pro polohovatelný stojan kamery, ovladatelný přes TCP/IP, streamující obraz z webkamery. Názor vedoucího znám, ale co si o tom bude myslet oponent si mohu jenom domýšlet. Jinak jde o FEKT a Ústav automatizace.

Díky za názory.

S pozdravem
Zdeněk Materna
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20110509/ed4c6a31/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list