Re: Předvánoční OT - konzumace syrové mouky

Marek Sembol hwm.land na gmail.com
Neděle Prosinec 19 11:50:16 CET 2010


No ja jen poznamenam, ze tepelnou upravou ten lepek asi nezmizi - to
by nebyl problem s bezlepkovou dietou, ze. Ci se jeho mnozstvi omezi
nevim, ale pocybuji.
M.

2010/12/19 Pavel Troller <patrol na sinus.cz>:
> Zdravím,
>  v souvislosti s přípravou vánočního cukroví se u nás rozhořela diskuse, zda
> je poživatelná (třeba v nevelkých množstvích) tepelně neupravená, tedy "syrová"
> pšeničná mouka (bílá, hladká). Napřed jsem se snažil najít něco na síti a našel
> jsem spoustu naprosto si odporujících tvrzení, jako např. to, že syrová mouka
> obsahuje lepek, který bez tepelné úpravy zcela zlikviduje klky tenkého střeva,
> na druhou stranu ale také jsou k vidění recepty na nepečené cukroví, které
> mouku obsahuje, v diskusích k nim se objevují dotazy, zda je to vůbec
> poživatelné a na ty jsou tam odpovědi, že ano a že je to velmi dobré. Za sebe
> mohu říci, že od malička mám zálibu v "uždibování" těsta ještě před pečením, a
> z toho, že tu dosud jsem, soudím, že smrtelně jedovatá ta mouka asi nebude :-).
> Jaký je váš názor na tuto věc ? Je zde někdo, který syrovou mouku konzumuje ?
>  Zdraví Pavel.
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>


Další informace o konferenci Hw-list