OT Zubni kaz a zubni kamen

Pavel Hudecek phudecek@tiscali.cz
Pátek Květen 22 19:44:27 CEST 2009


1. Takže když bakterie zabiju a budu tento stav dostatečně dlouho udržovat, 
kaz zaroste? Pokud ano, co může následovat za problém?

5. To je hlavní důvod, proč jsem uvažoval o svépomoci:-)

6. To mě zajímá. Domníval jsem se, že když je na zubu prohlubeň 1,5x3 mm, 
hluboká 1 mm, přičemž dno je sice černé, ale při rýpnutí budí dojem 
tvrdosti, bude stačit jen odbrousit ten černý povrch a pod ním najdu zdravý 
materiál.

7. Ty kazy se objevily cca ve 33 letech, kolem 20 let od poslední návštěvy 
zubaře a 10 let po posledním použití kartáčku a pasty :-) v době, kdy jsem 
kvůli chronickým zažívacím potížím měl dost nezvyklý jídelníček, obsahující 
málo mléka a tvrdých věcí. Nikdy před tím jsem žádné neměl (i přes chroupání 
mnoha kg bonbónů, snědení mnoha kg medu, ...).

Před nějakou dobou jsem četl o prevenci kazu založené na GMO baktériích, 
jenž produkují antibiotikum, specielně účinné proti streptococcus mutans. 
Něco takového by se mi velmi líbilo. Jsou v tomto ohledu nějaké pokroky / 
chystá se nasazaení v praxi?

PH

From: "Jan Kral" <kral@fortech.cz> 




Další informace o konferenci Hw-list