Re: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)

aze azehw@volny.cz
Čtvrtek Září 27 10:12:30 CEST 2007


Každá sklokeramika se trochu poškrábe, ale nevím čemu by to mělo vadit. Na indukční se ale nic nepřiškvaří.
AZE
  ----- Original Message ----- 
  From: P. Novotny 
  To: 'HW-news' 
  Sent: Thursday, September 27, 2007 10:00 AM
  Subject: RE: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)


  Kdyz tu jiz je toto tema, tak se pridam s dotazy.

   

  1.Mam strach z poskrabani a odreni te sklokeramicke desky, jsem docela cimprlich na poskrabane a jinak odrene veci?

  2.Mam docela rad cinskou kuchyni (ne to co se u nas vydava za "cinu"), pro tento vzusob vareni  se mimo jine pouziva  velka panev (něco jako Wok) a velky planem , nejsem si zcela jist, ze lze stejne veci varit i na elektrice?

   

   

   

  From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of aze
  Sent: Thursday, September 27, 2007 9:17 AM
  To: HW-news
  Subject: Re: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)

   

  Máme už několik let Electrolux 2 ind. +2 obyč. a když se na tom během chvilky naučila vařit i tchyně (mají plyn) a nemůže si to vynachválit, tak to něco znamená :))

  Dnes bych volil 4x ind. . Funguje na tom všechno, na co "chytne" magnet.

  AZE

   

    ----- Original Message ----- 

    From: Pavel Hudecek 

    To: HW-news 

    Sent: Thursday, September 27, 2007 9:08 AM

    Subject: Re: Silně OT :-) indukční vaření (bylo Spotřebiče MORA)

     

    Jiné návyky to vyžaduje, jinak by to nemohlo být výrazně lepší (tedy jiné). Speciální nádobí ovšem nikoli, optimálně funguje nejlevnější smaltované.

     

    Hlavní výhoda je, že se to dá dobře a rychle regulovat (odezva je rychlejší, než u plynu). Pokud zapnete plotýnku o výkonu 2 kW na max, stane se z jakéhokoli hrnce rychlovarná konvice. Protože je přenos výkonu přímý, stoupá teplo okolo a nádobí lze většinou brát holou rukou za ucha, aniž byste se popálil.

     

    Maximálně užitečná featura (ale nikoli samozřejmá u všech typů) je možnost přepínat způsob regulace, zda na stabilní výkon (optimální na trvalé udržování mírného varu zcela bez nutnosti míchání, i kdyby se vařená poživatina normálně měla připálit po chvilce nepozornosti), nebo stabilní teplota (smažení, nebo superúsporné vaření v papiňáku - nastavíte takovou teplotu, aby tlak nestačil na otevření ventilu).

    Pokud k tomu ještě má možnost vypnutí po nastaveném čase, můžete klidně na celé vaření odejít a vrátit se až když je hotovo a teplota klesla na poživatelnou hodnotu.

     

    Obecně: Je to skutečně něco výrazně jiného. Výhody jsou tím větší, čím více je vařící osoba ochotna o vaření přemýšlet a zpočátku i experimentovat.

     

    Je dobré mít ovšem alespoň 1 plotýnku obyčejnou, protože na indukčních nechodí příliš vodivé nádobí, tedy ani hliníková, teflonovaná pánvička.

     

    PH

     

      From: jan.kuba 

       

      aze napsal(a):

      >Když novou desku, tak indukční.

      Můžete prosím popsat proč indukční ( výhody)...???
      Mám jednu známou ( kuchařka) a ta onehdy prohlásila, že se na tom nedá 
      normálně vařit.  Je prý třeba jiné "návyky"  a  nutnost použití spec. 
      nádobí.


----------------------------------------------------------------------------

    _______________________________________________
    HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
    Hw-list@list.hw.cz
    http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
  Hw-list@list.hw.cz
  http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20070927/6165cd58/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list