Re: Černy odber aneb lahůdka pro silnoproudaře

Tomáš Tomáš tom.tore@seznam.cz
Neděle Prosinec 23 14:23:20 CET 2007


Infrakameru, hezke, ale jak tak koukam na fotky tak to vypada na kabel v zemi, napojeni nekde pod soklem, pricemz cerne kabely vedou v ose hlavniho privodu, cele nejspise na soukromem pozemku. Docela rad bych se podival na nejake infra snimky teto situlace.

Trestny cin je hezka vec, nicmene pro to, aby policie probouravala dvere musi bud existovat nejaka hrozba zprodleni, kterou si u cerneho odberu vazne nedokazu predstavit a nebo musi existovat prikaz k domovni prohlidce od prislusneho soudu. Vazne bych rad videl soudce, ktery kvuli cernemu odberu vyda tento prikaz tak rychle, ze si na nej eletrikari, police, kriminalka a hasici byli schopni pockat pred domem.
  
Zkratka bych rad vedel jak to cele bylo.

Pro ilustraci jeden priklad, vetsi rodiny dum v kterem bylo vse na elektrinu majitel byl odpojen od elektriny, nelenil a pripojil se na cerno. Jinak receno dodavatel ele. vedel, ze dum neni pripojen, presto se v nem svitilo, topilo (el. akumulace) atd. presto si toho min dva roky nikdo nevsiml. Pak dotycny nas..l souseda a tan ho jako spravny cech praskunul (toto je pouze dohad). Tzn. rozvodaci vedeli z udani, videli ze se sviti, presto bez vstupu na pozemek nebyli schopni nic zjistit a prokazat. Policie prijala oznameni rozvodaku, prijela zazvonila, nikdo neotevrel tak odjela, k nicemu dalsimu nebyl duvod a pravni ramec. Problem byl, ze dotycny doma byl, neotevrel,  po te co vsichni odesli zajel do bau neco, koupil elektro centralu, draty pretahl k te elektro centrale a pak se zasel, jako radny obcan, zeptat, co ze mu ti policiste chteli. Mate cerny dber, nemam mam vlastni elektrocentralu protoze me rozvodaci opdojili. Svete div se vse skoncilo tak, ze dotycny uhradil stary dluh, kvul kteremu ho dopojili a tim to skoncilo. Chapek, za dobu nepripojeni, usetril na ele. odhadem tak 100-160 kKc, spickovy odber byl jiste vetsi nez 20kW.
Nejde o zadny pribeh jedna pani povida, jak je tak svet maly, tak znam pomerne dobre lidi z pravniho oddeleni rozvodaku tak kupodivu znam i toho "pachatele", ma mimochodem docela slusne elektro vzdelani :-)


  

> Ono tech trvalych 20kW dela vice nez 1000Kc /den. Osobne neverim, ze by
> se na ne prislo diky tomu cernemu odberu, i kdyz se toto mozna vyuzilo k
> tomu, aby se se do objektu vlezlo.

Prave proto ze jde o takove sumy privolali policajty.

> Jak by rozvodaci prisli na ten cerny odber?

Maji infrakameru - kdyz je nekde napichnuty kabel pred elektromerem a
vedou od nej ve zdi 'cerne' draty tak krasne 'svitej' .

> Kvuli cernemu odberu vam policajti domovni prohlidku neprovedou... nejak
> k tomu nevidim duvod.

Cernym odberem pachate trestny cin (kdyz jde o vetsi penize) takze
duvod k zasahu PCR tu je..




Další informace o konferenci Hw-list