Re: 3D tiskárna, kterou vybrat

Jan Jirousek halen na seznam.cz
Středa Květen 1 16:28:52 CEST 2024


Ještě kolega říká, vem tuhle s multilaterálem za 14.5 nebo bez za 10

https://www.na3d.cz/p/15425/bambu-lab-a1-combo-s-ams-lite-repasovana-tiskarna?variant[94]=1130&variant[103]=2159

Honza

1. května 2024 15:39:30 SELČ, Jan Jirousek <halen na seznam.cz> napsal:
>Děkuji.
>
>Já používám Prusa slic3r a tisk probíhá v Repetier Host. 
>
>Cura sw mi přišel jako lepší na tisk křivek, chtěl bych ho vyzkoušet.
>
>Kolik trvá například nějaký standardní testovací tisk s tou sníženou akcelerací? Lodicka z thingiverse nebo kostka? Abych to porovnal se svojí tiskárnou.
>
>Spíše bych díky akcelerometru a stabilitě konstrukce dával přednost vyššímu modelu. Líbila se mi i tiskárna co tady někdo dával z Kauflandu. Creality K1
>
>Zavření do krabice chápu, stabilní teplota je určitě lepší. Jediná obava o zdroj a případný požár, proto vlastně netisknu přes noc.
>
>Díky Honza
>
>1. května 2024 14:53:28 SELČ, "Jaroslav Lukeš" <lsh na wo.cz> napsal:
>>Mám zkušenost jen s tou nejlevnější verzí, tato má navíc 2 lineární ložiska na plotně oproti jednomu, lienární v Z ose a co je halvní, akcelerometr v hlavě, takže do určité míry kompenzuje překmity a pod. Občas mají docela šílený slevy jako na půlku, v září pro děcka.
>>
>>Ta nejjednodušší tiskne oproti bowdenům velmi dobře. Mnou předepnutý R2Z to samozřejmě není, ale hodn+ záleží i na sliceru (nesral jsem se s tím, trochu jsem upravil defaultní slicer což je nějaká z úplně pvních verzí Cura).
>>
>>Ve sliceru je nutné dát stopu 0,5 místo 0,4, pro vasemode 0,6, teplotu vytáhnout (všici to tisknou studený a pak to nemá pevnost), parametry mosty tam nejdou nastavit jak v Slic3r takže jsou blbé jako je mají prakticky všichni. Retract zvednout na 1,5 (je to tekutější při zvednuté teplotě), Z-hop 0,15 aby to neutrhhlo výtisk z toho černého skla, na tom to moc nedrží.
>>
>>Co je asi nejdůležitější co dělám s každou tiskárnou co mi projde rukama, nastavím akceleraci na 300 (ano, 0,03G), sice to v průměru o třetinu prodlouží tisk, ale extrémně zvedne životnost mechaniky a tisk i líp vypadá. Nastavuje se to někde v programové složce v TXT nebo v roaming, prostě hledat "accel" fulltextem,,, A netýká se to jen CURA, i komerční slicery mnohdy neumí nastavit akceleraci přímo.
>>
>>Nedávno tu šeel nějaký slicer, překuchaný z Průši, zapomněl jsem název ale chtěl jsem se na něj podívat.
>>
>>A úplně nejdůležitější je tu tiskárnu zavřít do skříňky. Koberec na stěnách a přední plexi, teplota uvnitř asi +16°C oproti místnosti, výhoda je že ta levná má oddělený zdroj.
>>
>>Tu lepší by se dalo vykuchat, aby zdroj nebyl v tom teple, ale reálně mám v práci zavřený tiskárny v rackách kde je něco přes 30 už několik let (a pod nima dole se ještě topí na 30) a zdroje si nestěžujou.
>>
>>
>>Halen na seznam.cz napsal(a):
>>> Dobrý den,
>>> 
>>> mohu se tedy zeptat na reálné zkušenosti s tiskárnou *Kingroon KP3S Pro V2*? Jak to tiskne a jaké jsou dojmy? Případně jinou alternativu?
>>> 
>>> Momentálně mám starou bowdenovou Zonestar, kde jsem si modifikoval extrudéry na dual-magnetic, udělal projekt:
>>> https://www.thingiverse.com/thing:2815697
>>> abych mohl tisknout barevně, ale spíš toto řešení využívám tak, že na levé straně mám trysku 0.25 a vpravo 0.4mm a je to praktičtější, než přehazovat trysky.
>>> 
>>> Bowdeny mě točí, prodlužuje se doba tisku kvůli retrakci a i když mám tiskárnu přišroubovanou a zpevněnou, tak to není ideální, dělá se ghosting a i když některé výtisky jsou fajn, s jinými bojuju.
>>> 
>>
>
>-- 
>Odesláno aplikací K-9 Mail ze systému Android. Omluvte prosím moji stručnost.
-- 
Odesláno aplikací K-9 Mail ze systému Android. Omluvte prosím moji stručnost.
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20240501/43a0f237/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list