Lets encrypt pro home asistant

d.petr d.petr na post.cz
Středa Leden 10 17:36:33 CET 2024


Na druhou stranu je ale nutné dodat, že LE poskytuje certifikáty, alespoň ty zdarma, té nejslabší úrovně. Když chce někdo lepší, zadarmo ho nesežene.
P.


Admin HWnews napsal(a) dne 10. 01. 24 v 9:19:
> Ja proti CA LE nic nemam a sam ji pouzivam vcetne CertBota jenze tohle je u statni instituce vzdycky boj mezi urednikem/politikem a odbornikem.
> Vzdycky u urednika panuje obava, ze kdyz se neco posere, ze by mohl na neho nekdo ukazat prstem a rict...ten pruser je proto, ze jste radne a svedomite nepracoval a dovolil pouzit nejake reseni zdarma, ktere "logicky" nedava zadne zaruky jako placena reseni. V pripade placeneho reseni muze opacit ze udelal vsechno co mohl a ze to stalo i dost penez.
> 
> To je proste realita.
> 
> RV
> 
> Dne 09.01.2024 v 14:55 jozem na volny.cz napsal(a):
>> Zdravím, self signed certifikát je pro domácí použití omezeným počtem lidí na omezeném počtu zařízení naprosto dostačující. Jen musím tu moji CA přidat na všech používaných zařízeních mezi důvěryhodné. Sám sobě věřím. Jakmile do toho vstupují další klienti nebo dokonce zákazníci, tak je konec. Starám se o několik serverů, které jsou dostupné z veřejné sítě. Certifikáty na všech mám od Let's Encrypt. Ačkoli jsou to stroje za statisíce a aplikace šplhají ještě výš, certifikáty mám naprosto zadarmo. A Let's Encrypt je mezi důvěryhodnými ve všech browserech, takže i kolega z Indie, o kterém jsem do té doby vůbec nevěděl, se při připojení dozví, že je důvěryhodné a bezpečné. A opakuji, nestojí to ani korunu a Certbot se sám co čtvrt roku postará o renew certifikátů. Někde je kupovat mne vůbec nenapadlo.
>>
>> Zeman



Další informace o konferenci Hw-list