Re: OT PohledniceOnline Re: OT Re: Aliexpress - doručování - Návštěva lokálního depa ČP

Jindrich Fucik FULDA na seznam.cz
Úterý Září 6 16:34:42 CEST 2022


Ahoj,

To podání barev je vlastnost nějaké části procesu, která mi je jako uživateli ukrytá. Mohu jen subjektivně posoudit, že když stejnou fotku vytiskne Mitsubishi, je prostě na pohled hezčí. Nemám žádný kalibrační prostředek, hodnotím to subjektivně.
Spíš to bude o tom, že oni mají procesování nastavené na to, aby se výtisk více podobal obrázku na svítícím displeji. Vím, že je značný rozdíl v podání barev u kalibrovaného a "normálního" displeje. Proto je možné, že se vydali obrácenou cestou a přizpůsobili svůj tisk tomu obrazu na panelu.

Ano, vím že pohledniceonline se tisknou tady, ale já mám tetičku v německu, takže jí posílám pohlednice z cewe.de. Tam sice nevím kde se tisknou, ale vím, že jsou distribuovány lokálně. Předpokládám, že víš, že třeba happyfoto.at se ve skutečnosti tiskne v Kaplici. Ale to jen pro zajímavost.

Jindra

---------- Původní e-mail ----------
Od: Admin HWnews <hwnews na cncnet.info>
Komu: hw-list na list.hw.cz
Datum: 6. 9. 2022 14:06:11
Předmět: Re: OT PohledniceOnline Re: OT Re: Aliexpress - doručování - Návštěva lokálního depa ČP

Ta tiskarna je kalibrovana na kazdej typ papiru ... musi odpovidat 
vzornikum barev. Neni problem treba s nejakym blbym barevnym rozsahem - 
gamut? Napr. aRGB vs sRGB? To pak to vychazi podobne blbe.

PohledniceOnline se odesila lokalne z CR.

RV



Dne 06.09.2022 v 13:51 Jindrich Fucik napsal(a):

> Tenhle typ služeb používám často. Já jsem v tomhle anti-ekolog a tak si fotky tisknu a pohlednice posílám papírovou cestou.

> Troufnul bych si seřadit kvalitu služeb (zkušenosti cca právě 2 měsíce staré). Nevím proč, ale cewe a pohledniceonline mají strašně divně nastavené barevné podání. Když něco vytisknou, pokaždé z toho má člověk pocit takové nějak zatmavlé fotky. Přitom technická kvalita je velmi dobrá, jen ta barevná kalibrace, nebo která část toho procesu to je je prostě divná.

> Zdaleka nejraději mám fotky, které tiskne Mitsubishi. Ty jsou na pohled mnohem pastelovější a tím pádem působí dalece optimističtěji a líbivěji.

> 

> Předností cewe je, že se mohu přihlásit v různých státech a odesílat fotky lokálně. Většinou to bývá méně komplikované než u "globálních" odesílačů, jako je touchnote nebo podobně.

> 

> Jindra

_______________________________________________

HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz

Hw-list na list.hw.cz

http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list