OT: jak na to? ulozeni 50m 3faze 4mm2 do panirove chranicky

Radek Benedikt benedikt na lphard.cz
Neděle Říjen 9 12:26:10 CEST 2022


Ta cervena chranicka neni urcena k ulozeni na slunci, patri do země. Asi bych to dal do klasicke cerne chranicky, ta ma UV odolnost. A mivaji ji i obchodaky. Lanko vevnitr nema, staci na jednu strany dat vysavac, z druhé strany vzit papirovou kulicku a privazat na ni hladkou, klouzavou nit. S ni pak zatahnout provazek (O.K. pravoverny elektrikar zatahne kus dratu co ma poruce tj. 2,5CY apod....) a pak kabel. Skrz zatacky se kabel moc tahat neda, musí tam byt "zahybaci" krabicky. Pokud se nepredpoklada vymena kabelu, tak najit dost prostoru, chranicku natahnout a za provazek zacit zatahovat ten kabel. Podstatny je zacatek kabelu, ten je vhodne mit hladky... Profi se na to pouziva puncoska. Metoda zatahovani je jednoducha tahnout a zaroven chranicku rozvlnit.

Radek (benedikt2hw.cz)
------------------------------
Pokud jde o tu cervenou dvouvrstvou chranicku primo na kabely, tak tam je tusim nejmensi 40mm a do toho zatahnout 5x4mm2 kabel nevidim jako velkou vyzvu (pokud je k dispozici linearnich 50m ;-) )
Dne 09.10.2022 v 11:51 Petr Zapadlo napsal(a):
Doplním, při zatahování kabelu je tento potřeba nějak "lubrikovat", na sucho to jde hodně blbě.  Buď mýdlová voda, nebo nějaký řidší olej co nepoškozuje izolaci, často pomůže i obyčejná voda.



Další informace o konferenci Hw-list