Re[2]: Sériové řazení akvarijních kompresorků

Vladimír newlad na centrum.cz
Čtvrtek Březen 10 09:48:03 CET 2022


>Vrátím se s dovolením k původnímu dotazu, u těchto membránových kompresorků si řazením do série k vyššímu tlaku nepomůžete. Jejich konstrukce prostě vyšší tlak nedá. Prvním důvodem je pružná membrána, která se při vyšším odporu prostě deformuje. Druhý důvod je princip těchto pumpiček. Nejlépe pracují, když se celá sestava elektromagnetu a tělesa s membránou dostanou do rezonance. Některé typy se takto i "ladily" pomocí šroubu.
>Je jedna jistá cesta, použít nějaký malý kompresorek pro paint brush, hlučnost se musí posoudit. Nebo zkusit laborovat s membránou (použít tvrdší gumu) a elektromagnetem, jeho nastavením.
VN
>
>>Dne 08.03.2022 v 18:31 Pavel Hudeček napsal(a):
>>>No ten je asi 10 let starej. Ale s jiným kamínkem, ve sklenici s euphorbií, bublá normálně. Takže teď je to tak, že kohoutek od euprhorbie je skoro zavřenej, aby to u difenbachie bublalo aspoň trochu.
>>>
>>>Mezitím bylo ještě období, kdy to bylo živený mnohem větším, žebrovaným čínským kompresorkem, než se ukázalo, že rostliny v dalších 3 sklenicích tímto způsobem nerostou lépe. Ten tlakově stačil, ale začal bejt čím dál hlučnější, tak jsem si řek, že na ty dvě bude stačit malej co byl u akvárka.
>>>
>>>Ještě jsem to zkoušel s úplně novým, malým, výsledek stejnej jako se starým malým. A když jsem koukal na parametry v eshopech tak malý jsou tak do 8-15 kPa a já potřebuju 20 při normálním průtoku.
>>>
>>>Takže plán je, zapojit starej a novej sériově.
>>>
>>>PH
>>>
>>>Dne 08.03.2022 v 14:55 Admin HWnews napsal(a):
>>>>co mate za akvakompresor? nemate jen pricpanej vzduchovej filtr? U levnych filtr nebyva a dost casto se ucpe prachem primo saci ventil a profukuje.
>>>>
>>>>Pripadne praskla membrana ... to by byl skoro zazrak kdyby vydrzela 5 let. Pouzivam kvalitni Sera vzduchovadla a i na tech odchazi.
>>>>
>>>>RV
>>>>
>>>>Dne 08.03.2022 v 14:48 Pavel Hudeček napsal(a):
>>>>>Dobrý den všem,
>>>>>
>>>>>mám hydroponickou difenbachii. Pod kořenama má zarostlej vzduchovací kamínek a po cca 5 letech je nějakej přiucpanej, takže s akvarijním kompresorkem bublá jen trochu. Když připojím velkej, tak správně funguje na cca 20 kPa. Výměna zatím nepřichází v úvahu, je plně zarostlej v kořenech a ty už neprojdou hrdlem láhve.
>>>>>
>>>>>Tak mě napadlo, že bych přidal další akvarijní kompresorek do série. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
>>>>>Nebo námět na jiný nehlučný kompresorek pro trvalý chod a 20+ kPa?
>_______________________________________________
>HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
>Hw-list na list.hw.cz
>http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list