OT: vanocni darky dodatecne - papinak na elektriku nebo jinej zazracnej hrnec ?
Petr Labaj
labaj na volny.cz
Čtvrtek Prosinec 29 10:57:06 CET 2022
Aha, to mi nedocvaklo, domácích zvířat nemaje.
K tomu výletu do Číny z předchozího postu: neudělal.
Opakovaně vyzkoušeno. Ne v Asii, ale v Africe.
Nesežeru nic, o čem nevím z čeho to je, a nic exotického.
Takže bych nežral třeba ani steak z krokodýla nebo klokana a podobně.
Oč mám slabší schopnost "sežrat cokoli", o to mám silnější schopnost i
dlouhodobě nežrat nic.
PL
**********************
Dne 29.12.2022 v 9:20 ajtservis napsal(a):
> tak u p.Hudecka asi pujde u tech srdci hlavne o kocko_mnamku ? :-)
> jen takovej odhad.
> t.
>
> Dne 29.12.2022 v 9:05 Jirka Mww napsal(a):
>> Pro natrénování toho, co všechno se dá jíst, bych doporučoval výlet
>> do Číny. Ne do Šanghaje nebo do Pekingu, ale pěkně na venkov. Takový
>> třítýdenní pobyt by z vás udělal jiného člověka.
>>
>> Zdravi
>> Jirka Sloupenský OK1MWW
>>
>>
>> čt 29. 12. 2022 v 0:17 odesílatel Petr Labaj <labaj na volny.cz
>> <mailto:labaj na volny.cz>> napsal:
>>
>> Aha, tak to je značný rozdíl mezi našimi vařícími zvyklostmi.
>> Nepamatuji si, kdy naposled (jestli vůbec) se u nás něco vařilo déle
>> než
>> 1/2 hodiny bez nutnosti ingerence.
>>
>> Poznámka mimo téma: při čtení o vývaru ze srdcí mě napadlo, že něco
>> takového bych strčil do úst možná tak maximálně těsně před smrti
>> hladem. ;-)
>> Obecně jakékoli vnitřnosti ve mně vyvolávají velmi silné negativní
>> emoce. Vždycky jsem si říkal, kdo to může dobrovolně jíst.
>> Ale uznávám, že je to asi jen moje úchylka. Stejně tak bych nikdy
>> nejedl
>> třeba žabí stehýnka, nějaké mlže nebo larvy, například. To raději
>> několikadenní hladovku.
>>
>> PL
>>
>> *************************
>>
>> Dne 28.12.2022 v 23:00 Pavel Hudeček napsal(a):
>> > Papiňák je primárně na věci, který by se vařily dlouho, že se to
>> > významně zkrátí. Nebo když platí čím dýl, tím líp. Prostě vývar z
>> > krůtích srdcí, vařenej 3 hodiny v papiňáku je mnohem lepší,
>> žež za
>> > stejnou dobu normálně. A když to bude z hovězích, tak to je
>> normálně
>> > na den...
>> >
>> > Při dnešních cenách energií začíná být zajímavý méně známý
>> aspekt:
>> > Když se nastaví tak malý výkon, aby tlak nestačil k otevření
>> ventilu,
>> > spotřeba energie klesne jen na samotné udržování teploty,
>> odpařování
>> > vody zmizí.
>> >
>> > Dělat v papiňáku těstoviny, mi přijde absurdní. Ušetřím 3 minuty,
>> ale
>> > všechna další manipulace a mytí bude náročnější.
>> >
>> > Jinak teda jsem příznivcem vaření bez zpětné vazby. Typicky
>> něco dám
>> > vařit, při max. výkonu uvedu k varu, dám nejmíň aby se to ještě
>> > vařilo, pokličku, časovač a jdu pryč. Až to z kuchyně pípne, jdu
>> třeba
>> > slejt ty těstoviny:-)
>> > Prakticky všechno, co se vaří dýl než pár minut, dělám primárně
>> tímto
>> > postupem.
>> >
>> > PH
>> >
>> > Dne 28.12.2022 v 22:24 Petr Labaj napsal(a):
>> >> Mám rád automatické hračky. Tak mě tohle vlákno skoro
>> inspirovalo k
>> >> tomu, si něco podobného taky koupit.
>> >>
>> >> Ale pak jsem nastartoval paměť a vzpomněl si, že jsme kdysi
>> papiňák
>> >> měli a přestali ho používat.
>> >> Vadila mi tam hlavně neexistence zpětné vazby. Že nemůžu
>> pravidelně
>> >> kontrolovat, jestli už je potrava OK.
>> >> Velmi důležité u brambor, těstovin, rýže, méně důležité u
>> něčeho, co
>> >> se snadno nerozvaří (maso, zelenina).
>> >> Navíc mi vadilo, že je to velké, těžké, neskladné a v jediné
>> velikosti.
>> >>
>> >> Vám nevadí ta neexistence zpětné vazby?
>> >>
>> >> Faktem je, že podle videa ten hrnec Tesla umí i jiné kousky
>> než jen
>> >> vařit pod tlakem.
>> >> Ale zase v dost nešikovném formátu, vysoký a úzký hrnec, navíc
>> asi s
>> >> bombírovaným dnem.
Další informace o konferenci Hw-list