OT: vanocni darky dodatecne - papinak na elektriku nebo jinej zazracnej hrnec ?

ajtservis info na ajtservis.cz
Čtvrtek Prosinec 29 09:20:39 CET 2022


tak u p.Hudecka asi pujde u tech srdci hlavne o kocko_mnamku ? :-)
jen takovej odhad.
t.

Dne 29.12.2022 v 9:05 Jirka Mww napsal(a):
> Pro natrénování toho, co všechno se dá jíst, bych doporučoval výlet do 
> Číny. Ne do Šanghaje nebo do Pekingu, ale pěkně na venkov.  Takový 
> třítýdenní pobyt by z vás udělal jiného člověka.
> 
> Zdravi
> Jirka Sloupenský  OK1MWW
> 
> 
> čt 29. 12. 2022 v 0:17 odesílatel Petr Labaj <labaj na volny.cz 
> <mailto:labaj na volny.cz>> napsal:
> 
>     Aha, tak to je značný rozdíl mezi našimi vařícími zvyklostmi.
>     Nepamatuji si, kdy naposled (jestli vůbec) se u nás něco vařilo déle
>     než
>     1/2 hodiny bez nutnosti ingerence.
> 
>     Poznámka mimo téma: při čtení o vývaru ze srdcí mě napadlo, že něco
>     takového bych strčil do úst možná tak maximálně těsně před smrti
>     hladem. ;-)
>     Obecně jakékoli vnitřnosti ve mně vyvolávají velmi silné negativní
>     emoce. Vždycky jsem si říkal, kdo to může dobrovolně jíst.
>     Ale uznávám, že je to asi jen moje úchylka. Stejně tak bych nikdy
>     nejedl
>     třeba žabí stehýnka, nějaké mlže  nebo larvy, například. To raději
>     několikadenní hladovku.
> 
>     PL
> 
>     *************************
> 
>     Dne 28.12.2022 v 23:00 Pavel Hudeček napsal(a):
>      > Papiňák je primárně na věci, který by se vařily dlouho, že se to
>      > významně zkrátí. Nebo když platí čím dýl, tím líp. Prostě vývar z
>      > krůtích srdcí, vařenej 3 hodiny v papiňáku je mnohem lepší, žež za
>      > stejnou dobu normálně. A když to bude z hovězích, tak to je normálně
>      > na den...
>      >
>      > Při dnešních cenách energií začíná být zajímavý méně známý aspekt:
>      > Když se nastaví tak malý výkon, aby tlak nestačil k otevření
>     ventilu,
>      > spotřeba energie klesne jen na samotné udržování teploty, odpařování
>      > vody zmizí.
>      >
>      > Dělat v papiňáku těstoviny, mi přijde absurdní. Ušetřím 3 minuty,
>     ale
>      > všechna další manipulace a mytí bude náročnější.
>      >
>      > Jinak teda jsem příznivcem vaření bez zpětné vazby. Typicky něco dám
>      > vařit, při max. výkonu uvedu k varu, dám nejmíň aby se to ještě
>      > vařilo, pokličku, časovač a jdu pryč. Až to z kuchyně pípne, jdu
>     třeba
>      > slejt ty těstoviny:-)
>      > Prakticky všechno, co se vaří dýl než pár minut, dělám primárně
>     tímto
>      > postupem.
>      >
>      > PH
>      >
>      > Dne 28.12.2022 v 22:24 Petr Labaj napsal(a):
>      >> Mám rád automatické hračky. Tak mě tohle vlákno skoro inspirovalo k
>      >> tomu, si něco podobného taky koupit.
>      >>
>      >> Ale pak jsem nastartoval paměť a vzpomněl si, že jsme kdysi papiňák
>      >> měli a přestali ho používat.
>      >> Vadila mi tam hlavně neexistence zpětné vazby. Že nemůžu pravidelně
>      >> kontrolovat, jestli už je potrava OK.
>      >> Velmi důležité u brambor, těstovin, rýže, méně důležité u
>     něčeho, co
>      >> se snadno nerozvaří (maso, zelenina).
>      >> Navíc mi vadilo, že je to velké, těžké, neskladné a v jediné
>     velikosti.
>      >>
>      >> Vám nevadí ta neexistence zpětné vazby?
>      >>
>      >> Faktem je, že podle videa ten hrnec Tesla umí i jiné kousky než jen
>      >> vařit pod tlakem.
>      >> Ale zase v dost nešikovném formátu, vysoký a úzký hrnec, navíc
>     asi s
>      >> bombírovaným dnem.
>      >
> 
>     _______________________________________________
>     HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz <http://www.HW.cz>
>     Hw-list na list.hw.cz <mailto:Hw-list na list.hw.cz>
>     http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>     <http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list>
> 
> 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> 

-- 
AJT SERVIS s.r.o.

Oparno 65
Velemín

ICO:04203879
DIC:CZ04203879

email:
info na ajtservis.cz

tel.
777 584 558


Další informace o konferenci Hw-list