chipy nejsou

Zdenek zdej na atlas.cz
Čtvrtek Říjen 14 16:02:39 CEST 2021


Zajímavý článek na podobné téma: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/okula-nyrsko-motlik-autoprumysl-plast.A211011_122347_automoto_fdv

Automobilky přerušují výrobu, tak si dodavatelé nacházejí uplatnění v jiném oboru a návrat k automotive nepovažují za perspektivní. Takže až se výroba aut obnoví, bude problém zase s dalšími díly. Dalo by se z toho vyvodit, že nějak podobně to bylo s čipy. 

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jiří Nesvačil
Sent: Wednesday, October 13, 2021 8:44 AM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: chipy nejsou

 

Zdravím,

jasně pro menší výrobce je řešením modularizace. Spousta firem třeba dělá vstupní napájecí část jako modul, další modul pro další část. Nebo na plošném spoji mají rozdělené plochy do modulů pro rychlou změnu. Nemusí vkládat nové moduly, třeba nechají jen prostor.

Nevím jestli to je tím, ale třeba JLPCB nabízel již levněji castellated holes (nevím jak dnes). Asi to je směr jak všichni tlačí. Nebo DIP či lištové 2mm, 1.27mm nebo i 1mm moduly.

Jinak souhlas nejsou různé věci.

Jinak uvidíme jak třeba bude pád čínského developera hned s cenou a dostupností železe. Pokud developer padne, tak i dodavatelé pro developera nemohou dělat, je menší poptávka po zdrojích. Uvidíme, zda to bude mít nějaký vliv i tady v evropě či za jak dlouho.

Jirka

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20211014/6b41b90a/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list