Re: 3D tisk - zakulacení hran

Michal Grunt michal.grunt na gmail.com
Neděle Leden 24 13:38:55 CET 2021


Paráda, děkuji za rady na které bych sám asi jen tak nepřišel. I když
jsem vyřešil ty předchozí dotazy jiným způsobem tak tohle se bude
určitě do budoucna hodit.

ne 24. 1. 2021 v 13:34 odesílatel Milan B. <milan na bastl.sk> napsal:
>
>
> K viacerým objektom v Part Designeri: Výsledný objekt musí byť jeden spojitý objekt. Takže nie je možné vytiahnuť dva stĺpiky len tak zo vzduchu. Pokiaľ máte podložku z ktorej trčia dva stĺpiky, tak o ide, pretože vytvoria spolu s podložkou jeden spojitý objekt. Takisto ak by vyvŕtanie diery spôsobilo rozpad objektu na niekoľko samostatných častí, tak je to problém.
>
> K centrovaniu na iný objekt: k tomu slúžia externé geometrie
>
> Pomocou tohoto nástroja si do výkresu môžete preniesť ľubovoľnú hranu z 3D objektu ako pomocnú čiaru do výkresu - to fialové je prenesená hrana - a podľa nej zarovnávať:
>
> Toto ale platí iba pre objekty v rámci jedného tela. Ak potrebujete preniesť geometrie z iného tela, na to slúži shapebinder (pořadač tvarů) . Pomocou tohoto nástroja sa presunú kópie povrchov z ľubovoľného 3D objektu a následne sa dajú použiť pre externé geometrie. V príklade som preniesol iba vrch valca (ten kruh farby žalúdočnej šťavy) a použil ho pre externú geometriu. Samozrejme týmto spôsobom sa nedajú vŕtať diery do cudzieho objektu, iba vytvoriť nový objekt zarovnaný na iný objekt.
>
>
> Mimochodom, pre opakovanie rovnakého objektu sa dá použiť ovečka
>
>
> On 24.01.2021 12:38, Michal Grunt wrote:
>
> Tak jsem něco vyzkoušel a měl bych ještě pár doplňujících dotazů:
>
> Vytvořil jsem si krabičku a do ní vložil jako další objekty baterii a jeden sloupek (nemá to žádné praktické uplatnění jde pouze o pokus). Přiloha.
>
> - Když nakreslím třeba baterii nebo sloupek dá se ve sketcheru nakreslit více objektů najednou (dvě baterie, 4 sloupky...) a ty pak najednou vytáhnout? Když jsem to zkoušel (v Part Designeru funkce Deska) tak mi to napíše, že mám v nákresu více objektů a nejde to. Přeci nebudu kvůli každému sloupku (když budou stejné) vytvářet nový výkres...
> - Pokud chci ve sloupku udělat díru (ve sketcheru si nakreslím kruh, ten pak protáhnu do tvaru sloupku) tak zase musím pro díru vytvořit další výkres?
> - Když tvořim další výkres tak jsem nenašel způsob jak vycentrovat nový tvar na jiný objekt (třeba díru doprostřed toho sloupku). Tedy mimo to, že bych ji zaměřoval ze souřadnic celého výkresu (z bodu 0,0).
>
> Asi by šel sloupek či ta baterie udělat pomocí primitiv, ale to mi připadá takové nekoncepční, když budu mít zbytek jako výkres.
>
> Děkuji
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list