OT - muj covid

Petr Zahradník clexpert na clexpert.cz
Sobota Prosinec 25 19:36:00 CET 2021


Já přece, Petře, nejsem žádný antivaxer. To slovo pro mě neexistuje. Nemusím se nijak vyhraňovat, nebojuji za žádné myšlenky, nechodím na demonstrace, nepřijímám a nešířím žádné konspirační teorie. Nehlásám žádnou svou pravdu. Svobodné rozhodnutí každého z nás je pro mě to, co chci. Pokud se mě někdo zeptá na názor a chce ho opravdu znát, já mu ho řeknu. Nikoho nepřemlouvám, nikoho neodsuzuji.

Jen je mi to všechno docela líto. Mezí mě, že tady s námi tak zametají, že si to mnozí nechávají líbit, že jsou někteří lidé sami agresivní. Neočkovaným vyšší zdravotní pojištění? Kde někdo bere vůbec tu drzost něco takového vypustit? Připlácí si někdo za své kouření? Že jezdí v autě jako dobytek? Že spadne ze skály a poletí pro něj vrtulník? Rakovina? Mrtvice? Exotické nemoci dovezené ze světa?

Bohužel i tady v konferenci máme anonymní lidi, kteří si člověka zaškatulkují jen proto, že oni sami mají svou pravdu, absolutně nejsou schopni akceptovat názor někoho jiného. Automaticky z něj udělají antivaxera, protože zrovna oni si myslí, že mají ten nejlepší a jediný možný názor. No tak ať, no. Mně to dává jediný smysl v tom, že jim ten socialismus a komunismus chybí. Teď jim někdo shora řekl, co je správné, tak si to tu jedou. A ještě tím otravují ostatní. Až se z toho celí zapšknou a prdne jim cévka. Já si jedu svůj život. Život, kdy ostatním neříkám, jak oni mají žít. Jsem doufám milý člověk, který každému rád poradí a pomůže. To tady samozřejmě musíte posoudit vy ostatní.

Ano, chápu, že jak očkování i covid mohou mít nějaké následky. V tom s tebou souhlasím. To všechno asi uvidíme v budoucnu, pokud se toho dožijeme. A žijme tak, abychom se toho dožili. Ono se to časem nějak vyvrbí. Očkovaní budou chodit na ta svá očkování, ostatní snad nebudou muset chodit, když nebudou chtít. To bych si přál, abych měl nějakou volbu. Budu moc spokojený a šťastný.

A vlastně se vůbec nepozastavujeme nad tím, což by nás tu v technické konferenci tedy docela mohlo zajímat, kde se to tu vzalo. Kdo to na nás poslal, jestli to je umělého původu, proč to kdo udělal. Jestli se to kdy vyšetří, jestli za to někdo ponese následky. To není vůbec jednoduché a absolutně tím nemyslím zase nějaké dezinformace. Ono se to tu asi nevzalo náhodou a čistě technicky to je průser, který by se neměl jen tak zahrabat pod koberec. Myslím si, že lidé jako celek by se spíš měli spojit a nějakým způsobem se snažit toto zjistit a vyřešit. Spolu. Jít společně i proti politikům, spojit se proti mocnosti. Ne že se budou hádat, kdo je antivaxer, kdo by se měl naočkovat, kdo může laskavě chodit po hospodách a kdo je méněcenný. Jasně, ono to hádání s ostatními a rozdělovat společnost je mnohem jednodušší. Jednou kradou podnikatelé, hospodští, nasadím EET, budeme vyžadovat účtenky, šmejdi nezaúčtovali dva rohlíky, třídní nepřítel... tak teď tu máme nový boj, nové Hitlery, nové hlídače, kdo co dělá, kdo co má dělat... Ach jo.

Petr Zahradník, počítačový expert
e-mail: clexpert na clexpert.cz
mobil: 602 409 601, telefony: 475 501 627, 910 256 000
http://www.clexpert.cz, http://www.zahradniksebavi.cz
Petr Zahradník, Computer Laboratory
Obvodová 740/14, 400 07 Ústí nad Labem

-----Original Message-----
From: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> On Behalf Of Petr Labaj
Sent: Saturday, December 25, 2021 5:49 PM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: OT - muj covid

Můžu doložit lékařskou zprávu, že bohužel nekecám.
A to se děsím, co se stane 3 měsíce po 3. dávce, kterou jsem nedávno dostal. ;-)

Já jsem ale reagoval na někoho jiného.
Na Tvůj příspěvek ne, protože ty jsi psal o své skutečné nemoci.
A z nemocných lidí si srandu nedělám.
Na rozdíl od těch, co slyšeli, že ten a ten ...

Ale když už jsi na mě zareagoval, tak to trochu rozvinu.
Na tom Tvém příběhu mě překvapila jedna věc. Jsi první člověk, kterého jsem "potkal", který je antivaxer a přitom je jinak rozumný člověk.

Znám antivaxerů víc, ale to jsou většinou (slušně řečeno) značně nemoudří lidé.
Nebo pak lidé (resp. 1 člověk), který je jinak chytrý, ale zase je strašně chytlavý na konspirační teorie všeho druhu. Přitom jinak fajn borec, programátor PLC.

K jednomu dalšímu postu, že se mažou blogy antivaxerů, a že je to cenzura.
Z hlediska svobody slova to asi opravdu není dobře.
I když tak trochu se to chápat dá (čímž ale neříkám, že bych to dělal taky tak).
Ve společnosti jsou lidé, kteří nejsou příliš chytří, ale o to jsou chytlavější na "zaručené" informace jak do nás píchají chipy, jak z nás bude vysílač 5G, budeme magnetičtí a vyrostou nám tykadla.

Všechny tyto zprávy musí být "podloženy" něčím neověřitelným. Takže se vždy píše, že teď se nám nic nestane, ale počkejte za 10 let.
Je to stejný princip jako s "klimatickou krizí". Je třeba stanovit nějaký vzdálený horizont, kdy ta příslušná hrůza vypukne.
Všichni už se poučili z fiaska Římského klubu, který stanovil katastrofické vize příliš blízko, takže se dalo v praxi nahlédnout, jaká to byla kravina.

Už jsem víckrát psal, že mám celkem blízko ke zdravotnictví. Kdysi mě vývoj pro zdravotnictví několik let živil. Teď už ne, ale kámoše tam samozřejmě z té doby ještě nějaké mám.
Takže mám celkem informace z první ruky jak je to s počtem a průběhem Covidu u očko a neočko. Proto vím, že očko je (pro mě) to správné řešení.

Ne proto, že bych se bál, že na to zemřu. I když ani to samozřejmě není vyloučené.
Ale protože se daleko víc bojím dlouhodobých (trvalých?) následků po prodělaném Covidu. On ten Covid je takový multiinstrumentalista se schopnostmi Macgyvera.
Umí napadnou nejen plíce, ale i mozek, oči, trávicí trakt a další části. 
A bohužel
tam umí nechat svou navštívenku.

A jedna historka z natáčení z jedné okresní nemocnice.
V tom špitále (jako dnes asi ve všech) pozavírali různá oddělení, aby měli prostory a hlavně lidi do covidárií. Samozřejmě je zájem, aby zdravotníci byli očkovaní, aby nemocnost mezi personálem byla v rámci možností minimalizovaná.
Ale i mezi zdravotníky jsou antivaxeři.
No v tomhle špitále je velmi hlasitým antivaxerem (FB a nějaké blogy) jedna sestra z rehabilitace. Všude rozhlašuje informace, jak je to očkování naprosto zbytečné a je to jen proto, aby farmafirmy vydělaly. A že ona to musí vědět, protože v nemocnici pracuje.
Rehabilitaci taky zavřeli a sestry měly jít dělat do covidárií. No a takhle milá sestra do žádného Covidária nenastoupila, ale šla na (uměle udělanou) ošetřovačku, což je dneska velmi jednoduché.

PL

*********************

Dne 25.12.2021 v 14:39 Petr Zahradník napsal(a):
> Já čekal, že přijde nějaká specialita z Brna 😊
>
>> mm potvrzuji kamarád po druhá davce, vrtulník a infarkt..... Jasně 
>> možná to má souvislost ještě s něčím, ale zas tak starej není.....
>>
>> Zdeněk Aster
>

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list