Re: hri Aukro

Ji Reek recek.jiri na quick.cz
Sobota Prosinec 4 14:30:45 CET 2021


Zdravím, přihazuji svoji maximální částku, ale až v posledních vteřinách. Tím se vyhnu tomu psychologickému efektu, že si to někdo rozmyslí a trochu přidá ale stejně nevyhraje, ale zvýší mi cenu, kterou musím zaplatit.

Jirka


From: Pavel Kadečka 
Sent: Saturday, December 04, 2021 1:04 PM
To: HW-news 
Subject: Re: OT: hráči Aukro

Tohle řeším jednoduše, dám svoje maximum a buď vyhraju nebo ne :-) 

Podezření na to vlastní přihazování nějakým fiktivní účtem jsem měl víckrát.


P.K. 

Dne so 4. 12. 2021 12:10 uživatel Jan Kuba <honza.kuba na gmail.com> napsal:

  Nedalo mi to, musím se podělit o zajímavou zkušenost...  Občas nakupujeme po bazarech, na Aukru robotické vysavače, syn je sbírá, má v tom zálibu.. 

  Takže občas sledujeme i nějaké aukce. 
  Není mi moc jasné, jak je možné, že se nefunkční věc prodává řádově stejně (nebo dráž) než věc nová ( rozbalená, funkční) . Dnes třeba tohle:  https://aukro.cz/nefunkcni-a-pouze-pro-podnikatele-roboticky-vysavac-irobot-roomba-e5-7000953612?tab=course-description
  Je to Alza, vystavují na Aukru nefunkční věci......    Mimochodem právě Alza  má ten vysavač momentálně na webu bezkonkurenčně nejdražžší: 7990kč  https://www.alza.cz/irobot-roomba-e5-d5463028.htm a od toho se možná odvíjí i cena, za kterou uživatelé přihazují.
  Ale lze běžně koupit za 5999, rozbalené pak ještě o 100 kč levněji...  https://www.iprice.cz/roboticky-vysavac-irobot-roomba-e5--e5154--rozbaleno

  Takže tam nespíš jde o hru, nejde o peníze, nebo si lidé prostě stávající cenu nezjistí.. To mne docela udivuje. Většinou než něco koupím/e , je dobré si zjistit aktuální ceny napříš internetem.

  Ale také jsem se setkal s dalšími  prodejci, kteří stejnou věc prodávají několikrát.  A vždycky to vyhraje nějaký človíček, který to následně nekoupí, nedojde k prodeji. A tak prodejce vystaví aukci znovu.
  A tak třeba 2x, 3x...    No už jsem dávno  pochopil, že ten člověk, co to vždycky vyhraje je nějaký stále stejný  fiktivní "pepa" s 10 hodnoceními  a je to vlastně sám  prodejce, který si tím šponuje cenu a zjišťuje, kam jsou prodejci ochotni jít. A zkouší co to dá, přičemž následná  a další aukce je již " vystřelená"  jen tak, aby už to prodejci nezůstalo. Ti co to mají propracovanější mají těchto přihazujících několik, někdy jsou to i  "nováčci(0)" 

  To jen pro zajímavost ....ale většina tuším nejspíš ví a zná...



       Bez virů. www.avast.com  

  _______________________________________________
  HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
  Hw-list na list.hw.cz
  http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20211204/e795efe2/attachment-0001.html>


Další informace o konferenci Hw-list