OT: barveni vajicek
Jindroush
jindroush na seznam.cz
Pondělí Duben 5 14:39:20 CEST 2021
Jak on/off? Jakoze je to velmi pomale PWM, jako v mikrovlnce, tj. chvili
na plnej knedlik, chvili ticho?
Nebo jsem nepochopil, tech 0-9+turbo, co je na kazdy plotynce bezne?
J.
On 05.04.2021 14:20, Pavel Hudecek wrote:
>
> Zpravidla se používá 25 kHz. Ale běžně je slyšet pískání od
> zpětnovazební smyčky, která dolaďuje rezonanci.
>
> Jinak co do použitelnosti hodně závisí na softwaru. Jasně vítězí levné
> jednovařiče. Když je na jednu plotýnku 6 čudlíků a 2 displeje, dá se
> udělat hodně kouzel.
>
> Už můj první vařič z roku 1991 měl 2 režimy regulace výkonu (pomalé
> on/off na špagety a další věci co chtěj občas míchat / kontinuální na
> věci co se připalují) a na smažení ještě teplotní režim (ten teda
> nikdy nikde nefungoval správně – vaří i na 70). Výkon od 200 W. A časovač.
>
> Naopak propadáky byly všechny 4plotýnkové varné desky, co jsem kdy
> viděl: Jen on/off, velké min. výkony. Časovač je často jen budík,
> plotýnku nevypne.
>
> PH
>
> *Od: *Dodo Racek <mailto:dodoracek at gmail.com>
>
> Ano. Pri pouzivani pistiiiii... :-)))
>
> teda ta indukcna jednoplatnicka, co mali rodicia. Bo to niekde nad
> 15 625 Hz, kedze to piskalo o trochu vyssie ako riadkovy rozklad a
> asi menej ako 20kHz, lebo to by som uz asi nepocul. Odadujem okolo 19k.
>
> Modernejsiu indukcnu platnu, alebo sporak nemame (uz asi chodia vyssie
> ako pocutelne pasmo, nesledujem tuto oblast.).
>
> Inak som presvedceny, ze na jedle indukcia nemoze byt rozoznatelna.
>
> Z hladiska jedla je to "zdroj tepla" pod dnom nadoby, ako hocijaky iny
> (ohen,infra,odporova spirala,...)
>
> Z hladiska jedla som pazravec, teda vsezravec. Zjem skoro vsetko, co
> nezje mna (od roznych rastlin, cez casti z roznych zvierat, ci
> potvor, morske priserky, az po niektore druhy hmyzu... ale jedlo mi
> pri jedle nesmie utekat z taniera po vlastnych... 😀 )
>
> Zhodnotim, ci mi to chuti, ale aj ked nechuti, tak zjem.
>
> Eko-bio-cokolvek zjem tiez, ale nevyhladavam.
>
> Nektore jedla v restauracii rozoznam, ze boli zohrievane v mikrovlnke,
> ale to neznamena, ze ich nezjem, alebo ze by som mal s tym psychycky
> problem. Obycajne podla trochu specifickeho sposobu "zaschnutia",
> alebo "teplotneho profilu" v objeme.
>
> Mikrovlnku pouzivam asi denne.
>
> Mlieko z mikrovlnky je jedno z extremne mala jedal, co nezvladam.
>
> Zohrievanie po par sekundach a miesanie som neskusal. Ak mam pri tom
> stat, tak to zohrejem na sporaku.
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list at list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
--
Jindroush <jindroush at seznam.cz>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210405/7453b090/attachment-0001.html>
Další informace o konferenci Hw-list