OT: barveni vajicek

Dodo Racek dodoracek na gmail.com
Neděle Duben 4 16:28:08 CEST 2021


Zltok obsahuje cholesterol a tuky. Tie maju mensiu tepelnu kapacitu a teda
sa omnoho rychlejsie zohreju na vyssiu teplotu.
Mikrovlny zohrievaju tuky omnoho rychlejsie ako vodu.
Aj zltok je obaleny blanou.

Nedavat vajce do mikrovlnky je v kazdom navode... a aj niektorych filmoch,
kde superhrdina zlikviduje celu armadu... a ako vybusninu pouzije vajcia v
mikrovlnke...
:-)

Dňa ne 4. 4. 2021, 12:29 Vláďa Anděl <vaelektronik na vaelektronik.cz>
napísal(a):

> Dobrý den,
>
> nemohu se nepodělit o čerstvou zkušenost. Třeba mi zdejší experti na
> mikrovlnnou techniku řeknou, v čem moje úvaha nefungovala.
>
> Barvili jsme vajíčka a že prý bych tu barvu mohl trochu přihřát. Dal jsem
> tedy skleničku s barvou, ale i s vajíčkem do mikrovlnky - ale jen na
> chvilku. Za chvíli se ozvala rána a z mikrovlnky tekla zelená voda. Vajíčko
> bouchlo tak, že rozbilo tlustostěnnou sklenici.
>
> Otázek by tam bylo víc. Když dám přihřát talíř polívky, na vrchu se už
> vaří a dole je studená. Vajíčko schované 5 cm pod hladinou se natlakovalo a
> bouchlo. No dobrá, mohla do něj jít energie ze strany. Ale tam se sice může
> dotýkat sklenice, ale jen bodově. Jinak je okolo něj taky vrstva vody
> průměrně 1 cm tlustá. Nebo snad vajíčko pohlcuje energii líp než voda? Jaká
> může být hloubka vniku mikrovln 2,4 GHz do vody?
>
> Když už se vajíčko natlakovalo a bouchlo, kde vzalo takovou sílu, aby
> rozbilo sklenici? Skořápka toho vydrží sice dost na tlak z venku, ale i
> zevnitř? Nečekal bych, že tlak, který dokáže roztrhnout skořápku, s sebou
> vezme i 3 mm tlusté sklo.
>
> Anděl
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210404/6b24db49/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list