<div dir="auto">Zltok obsahuje cholesterol a tuky. Tie maju mensiu tepelnu kapacitu a teda sa omnoho rychlejsie zohreju na vyssiu teplotu. <div dir="auto">Mikrovlny zohrievaju tuky omnoho rychlejsie ako vodu.</div><div dir="auto">Aj zltok je obaleny blanou.</div><div dir="auto"><br></div><div dir="auto">Nedavat vajce do mikrovlnky je v kazdom navode... a aj niektorych filmoch,  kde superhrdina zlikviduje celu armadu... a ako vybusninu pouzije vajcia v mikrovlnke... </div><div dir="auto">:-)</div></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr" class="gmail_attr">Dňa ne 4. 4. 2021, 12:29 Vláďa Anděl <<a href="mailto:vaelektronik@vaelektronik.cz">vaelektronik@vaelektronik.cz</a>> napísal(a):<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
  

    
  
  <div>
    <p><font face="Times New Roman">Dobrý den,</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">nemohu se nepodělit o čerstvou
        zkušenost. Třeba mi zdejší experti na mikrovlnnou techniku
        řeknou, v čem moje úvaha nefungovala.</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Barvili jsme vajíčka a že prý bych
        tu barvu mohl trochu přihřát. Dal jsem tedy skleničku s barvou,
        ale i s vajíčkem do mikrovlnky - ale jen na chvilku. Za chvíli
        se ozvala rána a z mikrovlnky tekla zelená voda. Vajíčko bouchlo
        tak, že rozbilo tlustostěnnou sklenici.</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Otázek by tam bylo víc. Když dám
        přihřát talíř polívky, na vrchu se už vaří a dole je studená.
        Vajíčko schované 5 cm pod hladinou se natlakovalo a bouchlo. No
        dobrá, mohla do něj jít energie ze strany. Ale tam se sice může
        dotýkat sklenice, ale jen bodově. Jinak je okolo něj taky vrstva
        vody průměrně 1 cm tlustá. Nebo snad vajíčko pohlcuje energii
        líp než voda? Jaká může být hloubka vniku mikrovln 2,4 GHz do
        vody?</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Když už se vajíčko natlakovalo a
        bouchlo, kde vzalo takovou sílu, aby rozbilo sklenici? Skořápka
        toho vydrží sice dost na tlak z venku, ale i zevnitř? Nečekal
        bych, že tlak, který dokáže roztrhnout skořápku, s sebou vezme i
        3 mm tlusté sklo.</font></p>
    <p><font face="Times New Roman">Anděl</font><br>
    </p>
  </div>

_______________________________________________<br>
HW-list mailing list  -  sponsored by <a href="http://www.HW.cz" rel="noreferrer noreferrer" target="_blank">www.HW.cz</a><br>
<a href="mailto:Hw-list@list.hw.cz" target="_blank" rel="noreferrer">Hw-list@list.hw.cz</a><br>
<a href="http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list" rel="noreferrer noreferrer" target="_blank">http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list</a><br>
</blockquote></div>