RE: Posunovač rohožky

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Sobota Září 26 14:11:47 CEST 2020


Zatím je vítěz svinovací metr. Stačí jen vylomit plastovou tyčku a místo ní kovovou, upnutou do sklíčidla vnitřností z el. Šroubováku.

Uznávám, že B by bylo luxusní, ale muselo by se to taky krmit a plazit na záchod:-)

PH

Od: Jindroush
Je zbytecne komplikovany.  Jednodussi a elegantnejsi reseni jsou dve:
a) rohozka, ktera je robo-housenka a plazi se autonomne na svoje misto
b) totez, ale vyrobeno pomoci genetickeho inzenyrstvi. Jako zaklad staci pouzit geneticky material clenu Ano, ti se umi plazit dobre. ;)
J.

On 26.09.2020 11:40, Jan Kuba wrote:
Mně se nejvíc líbí to řešení pana Labaje s tím robotem. Ty ostatní nápady nemají žádnou myšlenku :-(

sobota 26. září 2020 Jindrich Fucik <fulda na seznam.cz> napsal(a):
Já bych se ubíral dvěma možnými cestami:

1) rohožce namontoval skládací podvozek s nabíječkou "u zdi". Tedy rohožka se octne na "špatném" místě, tam si nabije superkondenzátor, vytáhne podvozek, dojede na správné místo a v klidu umře.

2) Tlačný mechanizmus na straně "u zdi" - laserové čidlo vzdálenosti VL53L0X detekuje, že rohožka je moc blízko, počká nějaký čas a pokud se poloha nezmění, tak pomocí pantografu rohožku odtlačí. Zároveň detekuje chybové stavy, kdy je rohožka odsunuta úplně za účelem vytírání a tak podobně.

Dne 26.9.2020 v 0:22 Pavel Hudecek napsal(a):
Když bastlit, tak nejlépe něco, co se nedá koupit:-)

Většina uklízečů si myslí, že rohožka patří na stranu dveří, co je u zdi. To ale funguje jen u půlky bytů, do které zrovna ten můj nepatří:-)

Chtěl bych tedy věc, která má naviják s lankem, umožňuje ho celkem snadno vytáhnout asi metr a umí ho zas zatáhnut zpět. Tzn. uklízečka odsune rohožku, uklidí, přisune ke zdi, … po uplynutí časového intervalu procesor spustí její přitažení zpět.

Mám kartáčovou rohožku, 95 % hmotnosti dřevo, celkem tak 5 kg. K posunu po zemi je potřeba tak 100 N na uvedení do pohybu, dále stačí 20. Není problém udělat naviják se starého el. Šroubováku a nějakých tištěných dílů, ale nevím jak to udělat, aby nebránil odtažení, když zrovna neběží.

Nějaké nápady? 

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20200926/9c7409ab/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list