Re: Venkovní zásuvky

Martin Hanek martin na hanek.net
Pátek Září 11 09:46:39 CEST 2020


Protecta IP66 nevyhovuje?

Martin Hanek

Dne 11.09.2020 v 9:44 Tomáš Koželuh napsal(a):
> Ne do studny ale do šachty s technologií k bazénu, kde prostě dochází k unikům vody a je tam permanentně vlhko. Navíc na rozdíl od studny je zde teplo (topí čerpadlo a příroda), takže většina vlhka se vypaří a následně kondenzuje. Což je problém u kolmých zásuvek, protože se v nich drží dost vody a vyhazuje to následně fíčko nebo jistič. Proto potřebuju zásuvky směrem dolů, aby ta voda zase rychle vytekla a tím pádem jsou zcela nevyhovující jakýkoliv obyčejný venkovní zásuvky za pár kaček. Ty samozřejmě na baráku používám všude možně řadu let a není s nimi problém, ale tady prostě nevyhoví.
> Další omezení je typ zásuvky, prostě tam potřebuju obyč nebo schuco zásuvky, žádný průmyslový typ tam být nemůže, protože třeba čerpadlo je v záruce a pak bych ho případně nevyreklamoval. No a k tomu potřebuju permanentně 2 zásuvky, takže ideálně řešení pro 3 zásuvky, což ještě víc komplikuje situaci.
> Takže hotové řešení +/- podle zadání stojí snad tři tisíce, nic levnějšího jsem nenašel. Další řešení je to dát dohromady, elektrikářský krabice s IP56 se dají běžně sehnat za pár kaček a lepší zásuvky šikmo nebo kolmo dolů na stěnu třeba od SEZ stojí taky pár kaček. Dokonce to jde všechno sehnat v hobby, ale to je detail. A navíc, i kdyby to nefungovalo, tak to nebude nefunkční řešení za několik tisíc, ale za pár kaček a příště zkusím zas něco jinýho. Osobně si myslím, že tohle by mohlo fungovat, zásadní je odvětrání krabice, ty zásuvky budu klidně měnit co dva roky.
>
> PS: Pro představu, co se taky může přihodit, letos mně praskla filtrační nádoba a tekla jenom za chodu, kdy je větší tlak. Znamenalo to únik cca 1000 litrů vody. No a podruhé jsem špatně zavřel jeden ventil a to znamenalo únik až po trysku cca 4000 litrů vody. To všechno musí ta šachta pojmout a vsáknout nebo odpařit.
>



Další informace o konferenci Hw-list