RE: simulovaná gravitace

Radek Benedikt benedikt na lphard.cz
Pondělí Červenec 20 13:50:23 CEST 2020


Ahoj,

>> V nejhorším radioizotopový zdroj to řeší. Ochranu posádky zvýšíme mimo jiné tím, že ho potáhneme na 200m dlouhém drátě za lodí jako přívěsný vozík.
Expedice na Měsíc vozili a nechávali na Měsíci měřicí stanici napájenou radioizotopovým generátorem. Stavěné to bylo samozřejmě tak, aby případný průser při startu Saturnu V nerozmetal vše po okolí.
Bohužel Jim s kolegy měl smůlu, pravda dvakrát letěl k Měsíci, z toho tam dokonce jednou měl přistát, ale místo toho přiletěl s lunárním modulem zpět k Zemi. Celá planeta fandila, aby se v pořádku vrátili, jenže povolení k přistání nedostali dřív, než modul dovlekli na oběžné dráze Země na místo odkud skončil v dostatečně hlubokém oceánu, aby se k němu nedostal nikdo nepovolaný (tehdá nebyli ekoteroristi ale studená válka).
Dneska díky ekoteroristům skončí i milardový projekt tak, že vozítko zajede do stínu kde výkon slunečních panelů je 00nic , baterky má vybité a co s tím. Celý projekt je na odpis. Takže letět do vesmíru s jaderným zdrojem?, to není cool.

Radek (benedikt2hw.cz)



Další informace o konferenci Hw-list