RE: Re: Poptávka - měřiče rychlosti

JAROSLAV LUKEŠ lsh na wo.cz
Čtvrtek Prosinec 31 15:10:09 CET 2020


Narazíte na GDPR, ochranu osobnosti a podobné zákony. U nás taky že budou fotit, nakonec nefotí. To abyste něco mohl dělat s fotkama jiného, než je mít uskladněné, musíte mít kameru od policie.
  
 Vést si statistiku kdo a kolikrát je taky pěkně o ústa, až to někdo vynese, stačí hubou.
  
 Já bych na to šel jinak - udělal si věrnou polofunkční maketu úsekového radaru - 3D tiskárna, IR nebo slabé červené ledky 20Hz, maketa kamery u toho, značka s foťákem. Bílé čáry na silnici zpomalí fakt každého. Počítejte ale s dopravními nehodami pár měsíců, než si na to zvyknou, lepiči to nedobrzdí, takže nějaké značky aspoň dočasně by se taky hodily. Mě už se stalo 2x, že lepič nedal zatáčku kterou já projíždím na pohodu 50 (ale s hodně plynem), nepodceňoval bych je.
  
 Možná bych tam dal ESP32CAM aby detekoval objekt a pustil "blesk".
  
 JL.
  
 
-------- Původní zpráva -------
Od: Stanislav Šmejkal <smejkal na smejkal.com>
Komu: hw-list na list.hw.cz
Předmět: Re: Poptávka - měřiče rychlosti
Datum: 31.12.2020 14:19
 
| Děkuju, hledám kontakty přímo na výrobní firmy. Moje původní myšlenka byla, že ten displej s RZ bude asi připojen nějakou standardní sběrnicí a tu bych sledoval, stejně jako displej s rychlostí. Nechci nástroj represe, policie na to stejně kašle, ale pro začátek by stačilo, kdyby se v širším okolí vědělo, že ta data máme nebo spíš můžeme mít. Pak bychom za okraj vsi napsali ceduli, že piráty silnic si fotíme do památníku a do Madety a do DDL Lukavec poslali nějakou vypečenou fotku cisterny resp. klaďáku. To občas stačí.Mě fakt nezajímá 64 km/h u osobáku, ale 85 km/h u přeloženého klaďáku je o život.
 --- http://klikni0.tiscalicz
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20201231/7506567e/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list