RE: Re: Nezbytné příslušenství pro 3D tiskárnu na začátek

JAROSLAV LUKEŠ lsh na wo.cz
Středa Prosinec 9 01:31:41 CET 2020


R2Z taky a to jsem ho nijak netunil, až na ten igelitový pytel přes cívku. Číny je potřeba co nejdřív doplnit o čistič filamentu a protože málo hřejí, tak molitan pod hotbed.
  
 Když vytisknu 0,4mm tryskou výšku vrstvy 0,4mm, tak to rozdrtím v prstech a padají šikmé vrstvy (ABS). Průšoidé toto ale evidentně tisknou pevně. Je jiné vysvětení než nahodile nerovný vodorovný pohyb?
  
  
 
-------- Původní zpráva -------
Od: David Obdrzalek <David.Obdrzalek na mff.cuni.cz>
Komu: HW-news <hw-list na list.hw.cz>
Předmět: Re: Nezbytné příslušenství pro 3D tiskárnu na začátek
Datum: 08.12.2020 20:24
 
| On 8 Dec 2020 at 14:59, JAROSLAV LUKEŠ wrote:> Mám v práci Rebel2Z a je to úplně jiná liga oproti číně nebo Průšovi.> Můžu napsat to samé.>  > Jediné, co s Rebelem nebo lepší čínou nejde, je velká tloušťka vrstvy> (0,4mm) neboť tiskárny jsou stabilní a pevné Tomu nerozumím.> oproti "gumovému" Průšovi, který tu tlustou vrstvu tou svojí nestabillitou i tak > bez potíží "zalisuje".> 0,3 je tak maximum co jde u 0,4 trysky a raději používám 0,2.A tomuhle už vůbec ne. Mohl byste to prosím nějak vysvětlit?Podle mě jsou naopak Průšovy tiskárny naprosto, opakuji NAPROSTO, ideální pro začátečníka. Fungují ihned po vybalení z krabice nebo smontování stavebnice podle srozumitelného českého návodu, podpora výrobce skvělá, materiál taky. Prostě na první našlápnutí naskočí a jede.(nevylučuji, že fajnšmekři mají svoje jiná zařízení, která si umí vytunit a budou lepší neš Průúšovy cvičky, ale o tom tohle vlákno přece vůbec nebylo).D.O.> -------- Původní zpráva -------> Od: Michal Grunt <michal.grunt na gmail.com>> Datum: 08.12.2020 14:34> > | V tomhle má výhodu Průša (taky si to nechá zaplatit). Mám tiskárnu Rebel> 2 a ta chtěla fakt hodně nastavení a pořád to není nějak ono. Mám> podezření na nerovné zavitove tyce osy Z. I když jsem v obchodě vybíral ty> nejrovnejsi a na stole se jakž takž kutalely, tak je na výrobku vidět, že> nejsou úplně rovné. A předělat to znamená rozebrat polovinu tiskárny a už> bych tam dal raději trapezy rovnou na motoru a rovnou predelal i zbytek. Takže> totalka... Prusu jsem známému vybalil z krabice, složil, zkalibrovat výšku> trysky nad podložkou (podložka se rovnat "na papirek" nemusi) a nic dalšího> jsem řešit nemusel. V Průša sliceru zvolím typ materiálu, vygeneruji g-kody,> pošlu do tiskárny a tisknu. Už první vytisk byl v pohodě (PLA, ABS, PETG) a> nebylo potřeba nastavovat nic. Magnetická podložky je super. Mazat není> potřeba. Drží na tom dobře i malé díly. Známý vzal tu s texturovanym> povrchem a povrch první vrstvy vypadá moc pěkne.> |  > | Určitě některé ty čínské tiskarny budou také v pohode, ale pokud chce> mít někdo jistotu tak s Prusou nemůže šlápnout vedle.> | > --- http://klikni5.tiscali.cz> _______________________________________________HW-list mailing list - sponsored by www.HW.czHw-list na list.hw.czhttp://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
 --- http://klikni0.tiscali.cz
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20201209/fc178af8/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list