Re: Kicad - tak já teda nevim...

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Neděle Květen 26 22:48:45 CEST 2019


Díky.
Funguje.
Ale pro změnu tam není žádné nastavení.. Naštěstí výsledek vyhovuje.

Já zas vůbec netuším, proč bych měl BOM hledat v Pcbnew:-)

Obzvlášť, když je tam schovaný v menu a naopak na očekávaném místě, tedy v editoru schematu, je dobře viditelné tlačítko, navíc logicky umístěné u konce řady tlačítek, které vypadají, že se s nimi realizuje celý workflow. Když to tlačítko stisknu, vyleze jednoduché okno s výběrem a spuštěním skriptu, nic jiného tam dělat nejde, tedy není důvod studovat manuál. A kdybych se podíval do manuálu od schematu, našel bych tam, že BOM se má generovat na desce?

PH

From: Dalibor Smolik 
BOM treba exportovat z pcbnew (editor PCB), nie zo schemy (vobec netusim, preco to tam dali), vtedy to normalne funguje, ale to by si chcelo precitat manual a nie remcat na nefunkcnostou, ci "podivnou" funkcionalitou.

On 5/26/19 10:18 PM, Pavel Hudecek wrote:


  A v tom XML je milion věcí, jako třeba seznam nožiček integráčů, ale nastavený typ seznamu jsem v něm nenašel. Ani se u různých druhů seznamů neliší délka toho XML (teda liší, ale tak +/- 3B). Skoro to vypadá, že je to jen nějakej mezikrok a výsledek se nedostaví. Ale napíše Success.

  PH

  From: Pavel Hudecek 
  Sent: Sunday, May 26, 2019 2:07 PM
  ...
  - BOM: Ať vyberu cokoli, CSV ani HTML se nikde neobjeví, vždy jen XML. Zrovna teď by se mi velmi hodilo, kdyby to fungovalo.
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20190526/8bb7b4eb/attachment-0001.html>


Další informace o konferenci Hw-list