Re: Čtečka knih

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Středa Prosinec 25 22:23:01 CET 2019


Díky. Požadavek “bílé na černém” splněn. Ale dost mě irituje, že nejde text plynule posouvat vertikálně. Jen po stránkách a stejně se i posouvá po stránce, takže přechod na další vede k tomu, že je horizontálně ujetá a začátek nebo konec řádků “za rohem”. Tzn. vede to na zmíněné “šudlat neustále doleva doprava”. Zatím jsem marně hledal, kde by to šlo přenastavit.

PH

From: René Damek 
Na mobilu mi vyhovuje appka PocketBook (takový zelený knížky v ikoně) 


Dne st 25. 12. 2019 17:07 uživatel Pavel Hudecek <edizon na seznam.cz> napsal:

  Tak třeba já jsem cestou na/z HW listovice (a kousek jsem dočet doma) na mobilu přečet PDF Asimov: Ani sami bohové (super – doporučuji). Žádný problém. Prostě trochu nazoomuju, aby okolo textu nebyly velký okraje a pak už jen občasný posun dolů.

  Vlastně jsem tak na mobilu přečet drtivou většinu knížek. Zanedbatelná menšina HTML a pak TXT vzniklé konverzí z nějakých čtečkových formátů, kdy mi přišlo lepší si to zkonvertit, než instalovat ještě nějakou spešl apku pro ně:-)

  Ale zrovna u téhle cesty se projevila nevýhoda mobilu proti čtečkám, že displej žere – málem jsem se kvůli tomu nedostal do cíle:-)

  Závěr je, že bych ocenil mobil střední velikosti, který by měl na druhé straně E-ink na čtení. :-)
  Ale 95% asi vyřeší nějaká čtecí apka se zobrazením bílého textu na černém pozadí. Doporučíte někdo? 

  Přehrávání audioknih ve čtečce... tahat krám s velkým displejem a nedívat se na něj? :-)


  From: René Damek 
  No jestli vás baví při čtení nepřesypaného PDFka šudlat neustále doleva doprava, tak to potom jo 😊

  Já si do pocketbooku někde stahoval české TTS a mluvilo to česky, jak robot Emil. Někde by něco mohlo být i pro Kindla.

  RD



  Od: Aleš Filip
  Takže jsem nakonec koupil Kindle Whitepaper 4, a jsem z toho docela nadšený. Knížky do toho převádím v Calibre. Někdo psal, že na na tom jdou špatně číst .pdf. Jdou na tom číst dobře. Když potřebuju stránku zvětšit, tak ji dvěmi prsty roztáhnu stejně jako fotku na mobilu, a stánka se zvětší, a jde potom posouvat do stran. WEB Browser mě také překvapil. Např. Seznam, nebo Technet na tom jde otevřít bez problému, a jde i bez problému číst, a klikat na odkazy. Videa to samozřejmě nepřehraje, ale fotky jsou vidět výborně. Voice čtení knih to umí jenom v angličtině. Není v tom český TTS, takže českou knížku to čte "po anglicky" :-( Jediné, co se mi na tom zatím nepodařilo spustit je Audiokniha. Něco jsem si stáhnul v .mp3, a i když na internetu píšou, že by to mělo umět přehrát, tak já ty soubory bohužel nikde v menu nevidím :-(
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20191225/b91aa342/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list