OT Hlinikovy blocek

Jaroslav Buchta jaroslav.buchta na hascomp.cz
Pondělí Květen 14 18:49:50 CEST 2018


No ja bych to spis videl tak, ze kolo v beznem provozu nema na silnici 
vyssi nez 3. tridy (nebo spis obecne na frekventovanych  tazich) co 
delat a uz vubec v noci.
Dnes jsem jel za nejakym cyklistou do kopce snad pul kilometru, jel dost 
od kraje a proti stale auta, to mi uz docela tekly nervy.

Dne 14.05.2018 v 16:49 Zdeněk napsal(a):
> Ta směrovost paprsku cyklistického světla se dá částečně korigovat, když si na světlo přiděláte něco jako kšilt, který zacloní paprsky jdoucí nahoru. Pokud je navíc vnitřní strana kšiltu lesklá (třeba z plechovky od nápoje), tak se paprsky odrážejí před kolo, což se na našich tankodromech hodí.
>
> BTW: Těm, co mají na tuto problematiku pouze jednostranný pohled ze strany řidiče, bych doporučil vyzkoušet si i opačný pohled. Ono pokud na kole svítíte "závratným" výkonem 3 W, tak si oči musí zvyknout na tmu, abyste alespoň něco viděli. Pak vás oslní nejen auto s neztlumenýma dálkovýma, ale i obyčejné potkávačky nebo dokonce blinkry, které běžně mají 21 W a nesvítí zrovna jen dolů. A to nemluvím o dobrácích, co trvale svítí předníma mlhovkama, protože tak lépe vidí...
>
> Také jsem dříve chodil na D-fens, ale postupně mi to připadalo, že si tam autoři článků jen léčí své komplexy. Arogance a agresivity je mezi lidmi dost, tak není nutné chodit si tam pro další nápady...
>
> Z.
>
> -----Original Message-----
> From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Pavel Hudecek
> Sent: Monday, May 14, 2018 12:47 PM
> To: HW-news
> Subject: Re: OT Hlinikovy blocek
>
> Až budou řidiči aut dostatečně ohleduplní, třeba se i cyklisté začnou zajímat o nesvícení nad úroveň silnice. Obecně asi není problém natisknout nějakou černou mřížku a tohle korigovat. Už jsem o tom taky párkrát přemýšlel. Ale vždycky jen v parku. Po příjezdu na silnici se myšlenky přesunou na 1. "jak ty debily za volantama donutit, aby přepli na potkávačky", nebo 2. "jak to dělat, abych něco viděl, i když proti mě svítěj dálkovejma"
>
> Zatím se osvědčilo relativně účinné řešení 2: Přepnout výkon světla na max a vzít si sluneční brýle:-)
>
> Tzn. z mé strany je to tak, že kdyby na mě nesvítili dálkovejma, svítil bych na ně ani ne 1 W
>
> D-fens bývaly dobré stránky, ale postupně se to zvrtlo do podoby semeniště antiradaristů (místo aby řešili, jak donutit úředníky ke zrušení omezení rychlosti, kde být nemá, řeší jak obejít/zničit radar, co to nesmyslné omezení vynucuje) a anticyklistů (takový protipól cykloteroristů z auto-mat). Třeba se to zas zlepšilo, ale už jsem tam dlouho nebyl.
>
> PH
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list




Další informace o konferenci Hw-list