RE: RS232 kabel metrហdoporučení

Radek Benedikt benedikt na lphard.cz
Pátek Březen 23 10:15:52 CET 2018


Problem neni s tim rozkmitem napeti, ony zminene RS422/485 jsou na tom obdobne ale předevsim v tom pozadavku spolecne zeme. V prumyslovem prostredi je to minimalne "o hubu" a ani v kancelarich to leta pane nebylo lepsi. Kdysi před dobou "koaxialu" tj. prvních ethernetu se mezi pocitaci pouzival "Laplink", coz bylo peer to peer propojeni dvou PC pres seriovku nebo casteji printer port. A dost velky likvidator zminenych portu, stacil trosku horsi rozvod elektriny a vakl v zásuvce, o dvoudratovem rozvodu a rychlovarne konvici vůbec nemluve. Ty datove koncentratory zminene nize jsou a byly celkem draha vec a na tech lepsich bylo reseno prave to vyrovnani potencialu, bez toho by to v mnoha pripadech ani nechodilo. Doba "koaxova" prinesla vetsi rozsireni prave galvanického oddeleni. Na sitovce je budic kabelu oddelen trafy na datove casti a je napajen DC/DC menicem. Jinak receno, je potřeba si poradne rozmyslet, co se stane a kolik bude stat pripadna oprava zarizeni.

Radek (benedikt2hw.cz)

-----Original Message-----
>Na 12 m a 9600 Bd bude fungovat úplně všechno, třeba i síťová trojlinka.
>Jediným problémem může být rozdílný potenciál zemí u PC a těch 
>zařízení,
Presne kvoli tomu je tam ten relativne velky a symetricky rozkmit napati. A kvoli odrazom na bordelnom kabli a konektoroch je slew rate limitation v budicoch. Ti nasi predkovia neboli na hlavu padnuti.
Na univerzite, kde som sa vyskytol zaciatkom 90tych rokov, boli urobene terminalove rozvody RS232 9600baud do centralneho vypoctoveho strediska po celej skole - medzi budovami bola optika, ale v ramci budovy bol niekde jeden koncentrator a potom rozvody do stoviek zasuviek po celej budove.
Desiatky az stovky metrov. Vsetko chodilo bez zavahania. Nebural som sa do stien pozriet sa, cim to bolo rozvedene, ale pochybujem, ze cimkolvek inym nez telefonnym drotom, spolu s telefonnym rozvodom.



Další informace o konferenci Hw-list