[OT] kompresorova autochladnicka

ok2mtm ok2mtm na seznam.cz
Středa Červenec 25 18:52:48 CEST 2018


No jo, automatické opravy. Mělo to být Indel.
Tomáš OK2MTM

Dne 25. 7. 2018 16:01 Michal Grunt <michal.grunt na gmail.com> napsal(a):
>
> > My jsme nakonec pořídili kompresorovou Intel B TB41A a nelituji
> Intel dělá už i ledničky? ;-)
>
> Dne 25. července 2018 0:24 ok2mtm <ok2mtm na seznam.cz> napsal(a):
> > Přidám svoji zkušenost - před pár lety jsme koupili nějakou levnou autochladničku s peltierem - výsledek je, že to pro nás není. V praktickém provozu v autě to žere jako žíravina, nic teplého to nevychladí, maximálně to pomůže udržet něco předem vychlazeného déle studené. Takže za mě na jednodenní výlety OK, ale to bude i polystyrénová bedna s mrazícíma vložkama.
> > Další věc byla absorbční lednička, co si pořídil kolega. Funguje, dá se pohánět jak elektrikou tak plynem, ale moc chladit to neumí, a je to veliké. Na druhou stranu, když jsme ji napojili na výstup z horkovzdušného topení, tak to i mrazilo. Slušná je ale skoro tak drahá, jako ta kompresorová.
> > My jsme nakonec pořídili kompresorovou Intel B TB41A a nelituji. Nejdřív jezdila na zadním sedadle mezi dětmi - fungovala pro ně jako stoleček, ale kvůli spaní v autě jsem ji musel pokaždé na noc přenést na sedadlo spolujezdce, což bylo u plné ledničky trošku o záda. Dnes ji mám v kufru v extra "šuplíku". Chladí případně i mrazí - při okolní teplotě okolo 25°C v pohodě udělá teplotu nižší než -10°C. Normálně ji máme nastavenou na něco okolo 4°C a na 75Ah baterku vydrží běžet asi 3 dny u nenastartovaného auta, i když stojíme někde na pláži na slunci, což nám stačí. Za mě doopravdy nic jiného než kompresorová chladnička nemá smysl. Akorát je potřeba si zvolit vhodnou velikost.
> > U každé chladničky je potřeba místo pro odvedení odpadního tepla. V autě to vypadá takto: https://ok2mtm.rajce.idnes.cz/2015_06_01_Discovery_2_-_nove_supliky_a_spani/#IMG_20170423_091627.jpg
> >
> > Tomáš OK2MTM
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list