O Tesle Piestany

Petr Zahradník clexpert na clexpert.cz
Neděle Prosinec 16 14:23:51 CET 2018


Jenže ono za socialismu to nebylo lepší. Možná si to člověk jen idealizuje. Já jsem studoval na SPŠ elektro, také to byl výběrový obor. Otvírala se jedna třída, nával byl šílený. Brali jednoho z mnoha. Bylo nás ve třídě 38. Z toho 25 kluků a 13 holek. Ty holky se tam dostaly proto, že je nevzali na textilní školu. Ani jedna neměla o obor elektro zájem. A z těch kluků v podstatě také minimum. Kluky, kteří kdy drželi páječku v ruce, bych spočítal na prstech jedné ruky. Kluky, kteří se zajímaly o počítače, no možná na prstech obou rukou. Nepamatuji si, že by z naší třídy někdo jiný než jí dělal SOČku. Vzpomínám si, že jednou byla nějaká výstava, co kdo zbastlil. Z celé školy tam bylo tak maximálně 20 konstrukcí.

Takže rozhodně to nebylo tak, že by se 100% studentů zajímalo o obor, chtěli v něm vyniknout a opravdu byli aktivní. Jak je to teď, to netuším. Ale fakt to asi nebylo lepší.

Petr Zahradník, počítačový expert
e-mail: clexpert na clexpert.cz
mobil: 602 409 601, telefony: 475 501 627, 910 256 000
http://www.clexpert.cz, http://www.zahradniksebavi.cz
Petr Zahradník, Computer Laboratory
Obvodová 740/14, 400 07 Ústí nad Labem

From: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> On Behalf Of Radek Sztwiorok
Sent: Sunday, December 16, 2018 2:08 PM
To: HW-news <hw-list na list.hw.cz>
Subject: Re: O Tesle Piestany

Ale stim já souhlasím mají vybavení jen nikoho knemu.
Kolegovi vzali kluka na výšku obor it s prům 3 prakticky bez prijimacek. Proplul bez problémů až do Bc a pak to ukončil neb přiznal že by dále nedal matiku.
Já byl s dítětem na své škole a tam se za skoro 30 let nezměnilo krom pocitacu a učitelů nic. Bývalá to škola výběrová a mne tam přijímala strana "i když rodiče jsou takoví" teď dle profesora tj takové že dotáhnout někoho ze studentů k elektronice bývá problém.
Vím je to o zájmů jen když kouknu kolem sebe tak techniky je spousty jenže teď je to tak že se to radši vyhodí než by se spravovalo. Nebejboze uvažovalo proč to odešlo ikdyz to bylo nové.
Starší praktici končí neb nastavit blbý převodník na teplotu se nedá bez hlubších znalosti PC a to se učit nebudou  , takže se pozve specializovaná firma a místo se zruší bez náhrady . Tak schválně kam to spěje ?  Hold vše nejde udělat přes facebook.
Kde jsou ty doby kdy když jsem koupil v Elektru alespoň půlku seznamu součástech měl jsem stesti. Člověk si pak vážil a třikrát kontroloval jestli nemá chybu neb pak dlouho šetřil a čekal na další štěstí

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20181216/803b1e38/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list