RE: Přepěťová ochrana bylo: LED žárovky E27.

Jan Král kral na fortech.cz
Pondělí Prosinec 3 23:01:53 CET 2018


Podle mého názoru a vlastní zkušenosti je pořádná přepěťová ochrana v rozvaděči k nezaplacení. Ale musí to být skutečně pořádná tj. B+C a v zásuvkách D. Některé ochrany mají integrované D najednou tzn. B+C+D. Když už tam má být i B, tak to obnáší i jiskřiště a nejen varistory.
Sice se může zdát, že ten Vámi zmiňovaný "spotřební materiál" nemá hodnotu pořádné přpepěťové ochrany a že je lepší je vyměnit, ale nikdo už nezvažuje riziko působení přepětí na ostatní podstatně dražší spotřebiče, které ovšem nemusí odejít hned při přepětí, ale budou načnuté ale mohou se pokazit výrazně dřív než bez toho přepětí. Jen to uživatel nebude dávat do souvislosti, protože v ten den bylo přeci jasno a nikde nablízku žádná bouřka. Už si ale nevzpomene, že před půl rokem měnil nějaký "spotřebák".

Jinak ta přepěťovka co jste dával v minulém příspěvku tak nějak nepatří do domovního rozvaděče na běžný rozvod, ale k FV panelům. Stačí se podívat na uváděné provozní napětí.

S pozdravem Jan Král

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jan Kuba
Sent: Monday, December 3, 2018 10:31 PM
To: HW-news
Subject: Re: LED žárovky E27.

Buďte rád !
Já jsem u onoho člověka byl asi 5x měnit vše co se týkalo LAN rozvodů.
Ještě jedna lokalita - Rybníky u Domažlic.  Vdsl modemy, anténní zesilovače, WIFI AP ,  díly zabezpečovačky jsou tam spotřební materiál :-(


po 3. 12. 2018 v 21:42 odesílatel Radek Koutský <radek.koutsky na gmail.com<mailto:radek.koutsky na gmail.com>> napsal:
Takovou zkušenost opravdu nemám, Vy ano?

Mám LEDky cca 6 let, bydlím na vsi, je tu ještě sloupové vedení a letos v létě kolem půlnoci tu dokonce vyhořelo trafo na sloupu u sousedky, ČEZ to dal druhý den dopoledne do kupy.
Vrčely mi dokonce jističe v rozvodně – LEDky stále drží.

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20181203/514258ad/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list