RE: OT: chemie - čištení kávovaru
DeeJay
deejay na email.cz
Úterý Srpen 7 17:08:18 CEST 2018
Tak ty automaty jsou takové šidítko, to netvrdím, ale zase lepší než nějaký instantní humáč
Každopádně kolega mi tvrdil, že jeho kamarádka vlastníc kavárnu prý sleduje počasí a tlak a uvaří několik káv ráno na zkoušku
než nastaví mašinu a pokud se radikálně změní počasí prý to ladí i v průběhu dne.
Zase takovej kafénacista nejsem, dám tam mléko a cukr :-D
Jara
-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Tom Meinlschmidt
Sent: Tuesday, August 07, 2018 4:12 PM
To: HW-news
Subject: Re: OT: chemie - čištení kávovaru
Ty pakovy maji vicero vyhod:
+ vetsi tlak
+ moznost pokazde jine kavy
+ vzdy kava cerstva (namleta, nelezi tam cely den v zasobniku)
+ podstatne jednodussi cisteni
+ mene mechanickych nesmyslu
- pomalejsi a narocnejsi priprava kavy, potreba vice dalsich bazmegu
(mlynek, napenovac, pokud neni tryska soucasti kavovaru)
mam automat, ale uz bych koupil jiny, co si mleko cuca z extra nadoby
(nema karafu na mleko jako soucast kavovaru).
tm
On 2018-08-07 16:06, Michal Grunt wrote:
> Malinko se o to ted zajimam (kafe ni začalo chutnat, teda kafe z
> lokalnich praziren – z nápoje je skutecne cítit vcetne chute to co
> tam pisi jako ze ruzne vůně švestek, cukrové trtiny a tak coz u
> normálního kafe i znackoveho nehrozí to je jenom něco černého
> tekuteho s unifikovanou vuni) a je zajímavý, ze v kavarnach ty
> automaty moc nejsou (mají zvlášť mlýnek a pakovy kávovar).
> Jenomže kdo by se s tim ve firme zabyval… Ale zase to ma jiné
> nesvary jako plisne a tak :-) co tu čtu…
>
> OD: Jaroslav Lukesh
> ODESLÁNO:úterý 7. srpna 2018 12:00
> KOMU: HW-news
> PŘEDMĚT: Re: OT: chemie - čištení kávovaru
>
> Asi záleží na ceně toho kávovaru. V práci máme cosi, co se
> chová normálně,
>
> ale bylo to poněkud dražší. Jen tam postaví hrnek, zvolí
> velikost a zmáčknou
>
> <|>.
>
> Jak to kdo čistí nevím (ještě jsem to nikoho neviděl čistit,
> ale to
>
> neznamená, že to nikdo nečistí), občas z toho vyhodí hromadu
> (možná půl
>
> kila) slisovaného kafe, dolejou vodu a dosypou.
>
> ----- Původní zpráva -----
>
> Od: "David Obdrzalek" <David.Obdrzalek na mff.cuni.cz>
>
>> Vlastně to jsem zapomněl, ano to tak máme taky.
>
>> Plíseň se dělá i v odpadní nádobce na lógr, která má
> uvnitř několik
>
>> ostrých
>
>> vnitřních rohů, že tam to kafe hezky drží, když to chci
> vysypat.
>
>> Jo a taky uvnitř odsypává kafe, vždycky jednou za čas zpod
> mašiny vymeteme
>
>> slušnou
>
>> dávku mletého kafe.
>
>>
>
>> Buď to všechno vyrábí jedna poťouchlá fabrika a branduje se
> to, anebo to
>
>> je
>
>> kartelová dohoda na chování kávovarů. My teď máme Saeco,
> předchozí byl
>
>> DeLonghi, ale
>
>> bylo to podobný, dokonce se případně jmenoval Prima Donna a i se
> tak
>
>> choval.
>
>>>
>
>>> Ten co máme v práci je toho typu. Zmáčknu tlačíátko, sám
> umele kafe a
>
>>> protlačí
>
>>> horkou vodu pod tlakem tím kafem, pak do zásobníku vyplivne
> lógr (ve
>
>>> skutečnosti
>
>>> nejdřív chce vysypat odpad, pak dolít vodu, pak dosypat kafe,
> pak si
>
>>> propláchne
>
>>> trysku, v rámci čehož prskne na všechnmy strany a znečistí mi
> hrnek i
>
>>> košili, a
>
>>> teprv pak si můžu já udělat kafe).
>
> _______________________________________________
>
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
>
> Hw-list na list.hw.cz
>
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
_______________________________________________
HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
Další informace o konferenci Hw-list