RE: OT: Powerbatt - prosba o konzultaci chemického charakteru

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky na linde-mh.cz
Úterý Říjen 24 11:03:42 CEST 2017


Já děkuji za odkaz, diskuze je sice zajímavá ale moc informací neposkytne, hlavně pro mě podstatnou – co se stane s síranem po aplikaci peroxidu… Jeden diskutující tam naznačuje cosi o působení kyslíku ale přiznám se, nezní mi to příliš věrohodně.
Zdravím
Ladislav Kručinský

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of hwnews konference
Sent: Monday, October 23, 2017 2:40 PM
To: HW-news
Subject: Re: OT: Powerbatt - prosba o konzultaci chemického charakteru

asi to funguje, ale je tam hromada ALE - treba to, ze pri bourlive reakci dochazi k vytrhavani materialu z desek a moznost zkratu mezi deskama

zkuste procist tohle http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14038&start=315

Dne 23. října 2017 12:51 Kručinský Ladislav <ladislav.krucinsky na linde-mh.cz<mailto:ladislav.krucinsky na linde-mh.cz>> napsal(a):
Dobrého dne přeji.
Pronikl do naší firmy prodejce (za mými zády) a přesvědčil naše baterkáře aby do trakčních baterií lili zázrak zvaný Powerbatt, který dokáže odstranit sulfataci. Mělo by se jednat o princip známý již dlouho (prý operoval pojmy 2. světová válka a ponorky a armáda atd...) kdy roztok na bázi peroxidu a ještě něčeho obnoví původní kapacitu baterie skoro na 100%. Naši baterkáři jsou teď možná pod vlivem jeho argumentační masáže a tvrdí mi že se skutečně u každé baterie projeví zlepšení stavu. Po nalití prý proběhne poměrně bouřlivá reakce a baterie se ohřeje cca o 10°C. My teď momentálně budeme zkoušet zda dojde u více starších baterií ke změně kapacity ale mně by zajímalo jedno:
Co se chemicky stane se síranem olovnatým (PbSO4) když se smíchá s peroxidem vodíku (H2O2)? Připomenu, že při normálním nabíjení se síran účinky elektrického proudu rekombinuje na původní hmotu elektrod (anoda PbO2, katoda čisté olovo) a na kyselinu sírovou (houstne elektrolyt). Ten peroxid nějak naruší ten síran? nebo ho rozloží na nějakou frakci která klesne do odkalovacího prostoru baterie a tím se sice zpřístupní povrch elektrod ale ubude aktivní hmoty a tím se sníží kapacita?
Najde se mezi vámi někdo chemie znalý (Šimon Cihelník už tady asi není...) který by mi to vysvětlil?
Děkuji předkem.
Kručinský
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20171024/b130ccc2/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list