Nevzlinave hroty k p�jecce

Robert Baranka hwlist na centrum.sk
Pondělí Říjen 23 14:02:18 CEST 2017


mam rad staru techniku, tak sem sa s odkazom na navigaciu z mercedesov z cias trabantov :-)
robo

Dňa 23. 10. 2017 13:44 Radek Koutsky  wrote / napísal(a):
> To už můžeme zabrouzdat do témat, proč nejezdit Mercedesem, když můžeme jezdit trabantem, vždyť pohyb kol je stejný a volant to má také ;-)
>
> Nevím co na to odpovědět, zkuste si pájet s Aoyue vs. Hakko, JBC, ERSA...možná ten rozdíl bude znát, pokud držíte pájku celý den v ruce a máte to jako pracovní stroj na peníze.
> Chápu, že jako nástroj pro amatérské pájení je zbytečný, ale psal jsem pouze svůj názor.
>
> Základní dotaz zněl ohledně hrotu, tím odpovídám, že dle mého názoru u kvalitních stanic je to právě jedna z vlastností, že to mají asi dobře vyřešené, stejně jako Mercedes má standardně navigaci a tempomat...o čemž Trabant nevěděl co to je a měl jeden budík a samospád benzínu rovnou do motoru.
>
>
> R.
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Petr Labaj
> Sent: Monday, October 23, 2017 1:33 PM
> To: hw-list na list.hw.cz
> Subject: Re: Nevzlinave hroty k p�jecce
>
> Já teda mám hroty ze "všemožných čínských hypermarketů", ale cín mi nikam neleze.
> Páječku mám Aoyue 986 (kombinace horkovzdušky a  mikropáječky s odsáváním),  hroty kupuju různé, spousta výrobců to dělá rozměrově záměnné.
>
> Nikdy jsem moc nechápal drahé pájecí stanice, pokud fungují na klasickém principu (odporový ohřev a termočlánek). Převod elektřiny na teplo je ten úplně nejjednodušší "stroj", termočlánek a regulace snad ve 21. století taky není problém. A udělat dostatečně těsnou vazbu termočlánku na hrot taky není žádná mise na Mars.
>
> Samozřejmě jiný level je nějaký HF ohřev atd.
>
> PL
>
> *****************************
>
> Dne 23.10.2017 v 11:29 Radek Koutsky napsal(a):
>> Rozumím vám,
>> nicméně měl jsem několik stanic a tím, že se tím živým, tak nechci používat nekvalitní stanice (všemožné čínské hypermarkety jako Aliexpress apod.).
>>
>> JBC není opravdu levná, píšete, že hrot z Číny stojí 3 kila. To vás opravím, stojí cca 600-1500Kč podle modelu - kvalitní originální hrot.
>> 300 Kč bych viděl na "atrapu" v podobě Aliexpress - to už samo o sobě může vonět průserem.
>>
>> Mám sadu cca 10 hrotů a můžu říci, že jsem nadmíru spokojený. Ne nadarmo se říká, nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci, tak tady to platí dvojnásob.
>>
>> K jádru věci: je to čistě můj názor, ale bavíme se tu o něčem, co záleží již na samotném výběru kvalitního produktu. Neříkám, že musí stát obrovské peníze, ale měl by mít kvalitu v podobě dlouholetého prodeje a zkušeností. JBC, Hakko, ERSA apod. Myslím tím originální stanice a příslušenství, protože koupit originál stanici a k tomu (jak píšete) nakoupit šrot z Číny a doufat, že to bude fungovat stejně je čistá bláhovost. Viděl jsem u známého co koupil z Číny Hakko stanici a putovala do kontejneru, neb to nemělo s Hakko nic společného, tedy krom loga a barevné varianty krabičky.
>>
>>
>> R.
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>


Další informace o konferenci Hw-list