Metrologie Re: DIY Stolni multimetr

ok2mtm ok2mtm na seznam.cz
Čtvrtek Prosinec 28 21:37:35 CET 2017


Ale ano, opravu to tak myslím a opravdu mi to takto poštou bylo nabízeno, že podle váhy je toho v tom rozmočeném, roztrhaném a rozšlapaném balíku více, a tedy se mnou ani nebudou kontrolovat, a jestli se mi to nelíbí, ať to odmítnu přijmout. Dodací list byl uvnitř totálně rozmočený, ale ten jsem si naštěstí přivezl sebou druhý, takže to bylo podle čeho zkontrolovat. Prostě ta váha na balíku nebyla jenom kvůli určení ceny za službu, ale i pro kontrolu, že je tam všechno. Logiku v tom nehledám. U soukromého balíku něco jako dodací list existovat nemusí, a je to jenom tvrzení proti tvrzení, co v něm bylo, a jedinej reálnej údaj je ta váha. Když jsem se potom koukal do přepravních podmínek, tak to tam takto bylo. Takže lehká zabalená věc, ve dřevěné těžké bedně je vlastně bezcenná, protože náhrada ceny bude podle poměru úbytku váhy, a ta dřevěná bedna tam zůstane. A když to prolejí vodou, tak váha přibyla. Celý dojem to na mě dělá jako organizovaný zločin: když si objednám balík s dodáním druhý den, a řádně za to zaplatím zvýšenou cenu, a oni ho dodají o pár dní později, tak dostanu maximálně náhradu v rozdílu ceny zaplacené a ceny pro pomalejší službu - ale tu já jsem nechtěl, ani jsem si ji neobjednal. Stejně tak s pojištěním - zásilka je poškozená, tak si ji nechte, dejte mi plnou cenou a na shledanou. Ale takhle to nefunguje, já musím následně dokládat, co v balíku chybělo, nebo co rozbili, a oni podle toho posoudí, kolik mi vrátí, pokud vůbec.
Za velkého řevu jsme řešili rozbitou autorskou keramiku na zakázku (takovej malej hrnec) - zabalené v 5cm bublinkové fólie, dřevěné bedně, 3cm bublinkové fólie a kartonové krabice. Posláno jako křehké. Pojištěno na 10 000Kč, došlo rozbité, návrh na úhradu byl 2000Kč, že to větší hodnotu nemělo. Zákazník, který to měl na objednávku jako svatební dar platil přes 8500Kč bez dopravy a balného. A že prý to můžeme opravit - slepit. Byl vynucen písemný zápis na poště před 2 svědky a následně na poštu poslal odpověď náš advokát. Teprve poté se pošta uvolila zaplatit to co zničila. Celé to trvalo více než měsíc, a svatba byla samozřejmě pryč.
Na druhou stranu, když mi PPLko dovezlo šnorchl na auto, tak s tím řidič přišel celej zkroušenej, že je to asi zlomené, jestli se na to nemohu podívat, zda to není rozbité. Tak jsem ho ubezpečil, že je to v pořádku, že uvnitř je mamutí kel, a ten má být takto ohnutý. Tím jsem ho asi dorazil, tak poprosil, že by to chtěl vidět, protože mu jinak nebudou věřit. Uvnitř bylo vše v pořádku, ohnutá plastová "trubka" byla OK.

Ale to už jsme doopravdy hodně mimo původní téma.

Tomáš OK2MTM

-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Admin HWnews
Sent: Thursday, December 28, 2017 4:14 PM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: Metrologie Re: DIY Stolni multimetr

Tak pokud by to byl pytel antraxitu tak asi jo. Nebo myslite, ze reklamace probiha na zaklade kolik toho z baliku zustalo? To urcite nemyslite vazne. ;-) RV

Dne 28.12.2017 v 15:12 ok2mtm napsal(a):
> Kalibrace váhy by jim na to ale vůbec nepomohla, každopádně v případě úbytku na váze, by se to co mi za to zaplatí počítalo právě z té váhy balíku jako celku.
> Tomáš OK2MTM
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list