OT patek: Psychologie okolo tlacitek v metru

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Neděle Červen 12 20:22:54 CEST 2016


From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Pavel KREJCI
Sent: Sunday, June 12, 2016 8:12 PM
To: HW-news
Subject: Re: OT patek: Psychologie okolo tlacitek v metru

V metru podle me tlacitka opodstatneni nema. Jedine snad jestli tim nesnizuji opotrebeni a eventuelne spotrebu. To by mohlo byt zajimave, pokud by byla nejaka statistika.
V tramvaji v zime jsem rad, kdyz se dvere otevrou jen tam kde nekdo potrebuje pouzit dvere :) Ale je pravda ze uz dlouho poradna zima nebyla.
Ano, v zimě by to bylo fajn, kdyby se ty dveře po nějaké chvíli otevření samy zavřely (jak to bývá zvykem v západních metropolích vybavených těmito systémy). Ale zkoušel jste jet někdy v zimě noční tramvají, jak si v Lazarské dávají z celé Prahy spicha? Stačí aby tam nastoupil jediný člověk a dveře se nezavřou celých 10 minut, co tam ta tramvaj stojí.
Jinak v tramvaji tlacitko zacalo mit vyznam s nastupem zastavek na znameni. Kdyz nikdo nezmackne, tak tram nekdy jen pribrzdi a nezastavi.
... aby pak stála 5 minut na kontrolním bodu, který řidič nesmí přejet dřív než mu jízdní řád přikazuje (a samozřejmě v mém případě je kontrolní bod přesně jednu zastávku před tím, než vystupuji na navazující autobus, jehož červená světla pak z dálky pozoruji). Fakt geniální služba. :-)))

Jakub Šerých

PK

Dne 10. června 2016 23:15 Šerých Jakub <Serych na panska.cz<mailto:Serych na panska.cz>> napsal(a):
Tlačítka na otevírání dveří, a také stanice na znamení, jsou pouhé buzerace cestujících, které v Praze nemají absolutně žádné opodstatnění. V metru navíc mají řidiči zálibu v tom, že stav tlačítek mezi stanicemi vyresetují, takže se nedivte, že jsou lidi zvyklí je mačkat až těsně při otevírání dveří. A to, že někdy je potřeba mačkat a jindy ne, je úplně na palici.
V narvaných tramvajích plných cizinců v centru bývá zase problém se vůbec k nějakému tlačítku probojovat, když člověk potřebuje vystoupit. Je to prostě hnus, který musel v Praze implementovat nějaký naprostý idiot.

Jakub Šerých



------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20160612/c2d19741/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list