MegaProcessor

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky na linde-mh.cz
Úterý Červen 23 19:11:02 CEST 2015


Che, tak nevím, kdo si to nepřečetl celé... ;-)))
Píše tam:
Why ? - long answer : Computers are quite opaque, looking at them it's impossible to see how they work. What I would like to do is get inside and see what's going on.  Trouble is we can't shrink down small enough to walk inside a silicon chip. But we can go the other way; we can build the thing big enough that we can walk inside it. Not only that we can also put LEDs on everything so we can actually SEE the data moving and the logic happening. It's going to be great.

Takže předpokládám, že to staví mimo recese ještě taky z toho důvodu aby viděl co se uvnitř děje. Jenže právě kvůli té rozlehlosti už to bude jenom monstrózní "barevná hudba". Ale určitě to bude mít obrovský WOW efekt.


Zdravím
L. Kručinský


-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Daniel Valuch
Sent: Tuesday, June 23, 2015 6:27 PM
To: HW-news
Subject: Re: MegaProcessor

dalsi co si neprecita cely clanok. O didaktickom prinose sa tam nic nepise. Mas tam ale napisane "Why ? - short answer : Because I want to."
chapes... :-)




On 23/06/2015 18:13, Kručinský Ladislav wrote:
> Jak to tak procházím tak mi didaktický přínos tohoto projektu poněkud uniká. Dobrá - jsem schopen si stáhnout rychlost procesoru až k nule a sledovat co se děje v jednotlivých registrech, sčítačce, paměti etc. Ale k tomu by asi stačilo i postavit jenom jednotlivé části - třeba jedno hradlo, jednu buňku paměti, jeden dvoubit sčítačky. Tohle už svou rozlehlostí tu didaktičnost poněkud zabíjí.
> Ostatně jsou tady profíci: Jakube co Ty na to???
>
> Zdravím
> L. Kručinský
>
>

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list