Re: OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?

Balu balu na k-net.fr
Sobota Prosinec 13 11:35:38 CET 2014


Ahoj,
tu sa to tiez predava. Pozeral som co je to za kravinu :-) zvyseny obsah drasliku nue je problem?
B.


> On 13.12.2014, at 11:02, Pavel Troller <patrol na sinus.cz> wrote:
> 
> Zdravím,
>  Kdykoliv jede někdo z rodiny do UK, vždy si u něj objednám toto:
>  http://www.losalt.com
>  Jde o směs 66% KCl a 33% NaCl. Používám to v běžné kuchyni místo klasické
> NaCl a musím říct, že mi to velice vyhovuje, výrazně to mírní mé zdravotní 
> problémy. Navíc bych subjektivně řekl, že KCL je ještě slanější než NaCl,
> takže stačí menší gramáž této směsi na dosažení stejného chuťového vjemu.
> Na webu lze dohledat distribuci po světě - v Evropě je k dispozici v řadě
> zemí, ČR však mezi nimi není. To lze řešit několika způsoby:
>  - obdobným produktem, který by u nás k dispozici byl
>  - zdrojem kvalitního KCl, který lze bez obav konzumovat - směs si pak
> umíchám sám
>  - dovozem originálního produktu - vidím, že by měl být k mání v Rakousku
> i Německu, ale ačkoliv jsem již manželku zaúkoloval, aby se na svých
> služebních cestách po něm podívala, zatím nebyla úspěšná.
>  Je o tázkou také, jak to bude s cenou - věřím, že i KCl v P.A. čistotě
> by nemusel být tak drahý a že by to bylo asi nejjednodušší řešení...
> Co o tom soudíte, kolegové chemici a kuchaři (kuchařina je stejně jen
> speciální obor organické chemie :-) :-) ) ?
>  Zdraví Pavel
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list