Re: OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?
Balu
balu na k-net.fr
Sobota Prosinec 13 11:35:38 CET 2014
Ahoj,
tu sa to tiez predava. Pozeral som co je to za kravinu :-) zvyseny obsah drasliku nue je problem?
B.
> On 13.12.2014, at 11:02, Pavel Troller <patrol na sinus.cz> wrote:
>
> Zdravím,
> Kdykoliv jede někdo z rodiny do UK, vždy si u něj objednám toto:
> http://www.losalt.com
> Jde o směs 66% KCl a 33% NaCl. Používám to v běžné kuchyni místo klasické
> NaCl a musím říct, že mi to velice vyhovuje, výrazně to mírní mé zdravotní
> problémy. Navíc bych subjektivně řekl, že KCL je ještě slanější než NaCl,
> takže stačí menší gramáž této směsi na dosažení stejného chuťového vjemu.
> Na webu lze dohledat distribuci po světě - v Evropě je k dispozici v řadě
> zemí, ČR však mezi nimi není. To lze řešit několika způsoby:
> - obdobným produktem, který by u nás k dispozici byl
> - zdrojem kvalitního KCl, který lze bez obav konzumovat - směs si pak
> umíchám sám
> - dovozem originálního produktu - vidím, že by měl být k mání v Rakousku
> i Německu, ale ačkoliv jsem již manželku zaúkoloval, aby se na svých
> služebních cestách po něm podívala, zatím nebyla úspěšná.
> Je o tázkou také, jak to bude s cenou - věřím, že i KCl v P.A. čistotě
> by nemusel být tak drahý a že by to bylo asi nejjednodušší řešení...
> Co o tom soudíte, kolegové chemici a kuchaři (kuchařina je stejně jen
> speciální obor organické chemie :-) :-) ) ?
> Zdraví Pavel
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
Další informace o konferenci Hw-list