OT drozdie a kvasok, Re: domaci pekarna

Jan Waclawek konfera na efton.sk
Pondělí Listopad 26 17:30:24 CET 2012


>Ono to vìda je. V kvásku jsou v zásadì dvì kultury, jedna produkuje kyselinu
>mléènou, ta druhá kyselinu octovou. Jejich vzájemný pomìr dává chlebu 
>typickou chu. Udržovat kvásek v dobrém stavu dá práci a musí se to umìt. 
>Teplotními cykly se udržuje správný pomìr obou kultur.


Toto je typicky opis umenia resp. remesla, nie vedy. Este stale je v tom
spusta subjektivnych faktorov (vid "spravny" pomer).

Rovnako ako subjektivne je aj to, preco by mal byt ten drozdovy chlieb
"horsi" a kvaskovy "lepsi". Cim netvrdim, ze nie je jeden z nich v nejakom
smere naozaj lepsi (nech to znamena cokolvek), ale to, ze na to nepadli
ziadne seriozne argumenty. Mne su argumenty typu "miliony ludia to jedia
tisice rokov" lahostajne - vid "miliarda much sa nemoze predsa mylit"...
:-)

wek




Další informace o konferenci Hw-list